reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vařený vaječný likér

Vařený vaječný likér

Recept na rychlý vařený likér.


  • 4,6

    152×

    4,5 152
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.

Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem.

Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.

Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařený vaječný likér

    Celkový počet komentářů: 11
    • Irena
      Irena

      vařený vaječný likér

      Je vynikající, vařím ho tak 3x do roka.Vybrala jsem si ho hlavně proto, že jsou žloutky povařené a tudíž nehrozí nějaké střevní potíže. Zkusila jsem ho i s domácí slivovicí- neměl chybu. Jinak používám vodku.

      15.12.2019 06:45:06

    • Jitka kluckova
      Jitka kluckova

      Báječný konak

      Báječný konak

      31.03.2018 14:13:48

    • marie
      marie

      vánoční pití.

      nejlepší koňak je vařený z domácích surovin a z kozího domácího čerstvého mléka. Nepootřebujete žádné salko a je krásně hustý.Anavíc je zdravý,dětem chutná bez rumu a ostatnim se slivovicí.MŇAM.

      18.12.2017 18:57:06


    • Jowerna
      Jowerna

      Jak dlouho může vydržet? Když ho uvařím už teď, nezkazí se do Vánoc? Tím že se při přípravě zahřeje tak by se měl částečně konzervovat, ne?

      09.11.2017 14:40:35

    • Luca
      Luca

      Kde by se vzali bílky, když se podle receptu přidávají pouze žloutky? Nemyslím si, že je zapotřebí přidávat ještě nějaký cukr. Salko je dost sladké samo o sobě.

      16.10.2016 21:01:34

      • Rcg
        Rcg

        I když se vajíčko rozdělí sebe opatrně vždy většinou trochu bílků unikne a po uvaření by tvořilo sraženinu takže to cezení blbost to není.

        16.12.2016 23:01:21

      • Irena
        Irena

        Podle mě to nejsou bílky, ale zdrclé žloutky, hmota by totiž neměla přejít varem, jinak se žloutky zdrcnou!!! Takže tam jsou pak k ničemu, protože je stejně vyhodíte- a že jich není zrovna málo. Zahřívat do zhoustnutí, ale nevařit!!!

        18.12.2016 11:49:00

    • jindra
      jindra

      Super No1

      26.12.2015 08:22:21


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vařený vaječný likér

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.