reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vařený vaječný likér

Vařený vaječný likér

Recept na rychlý vařený likér.


  • 4,6

    144×

    4,5 144
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.

Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem.

Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.

Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařený vaječný likér

    Celkový počet komentářů: 10
    • Jitka kluckova
      Jitka kluckova

      Báječný konak

      Báječný konak

      31.03.2018 14:13:48

    • marie
      marie

      vánoční pití.

      nejlepší koňak je vařený z domácích surovin a z kozího domácího čerstvého mléka. Nepootřebujete žádné salko a je krásně hustý.Anavíc je zdravý,dětem chutná bez rumu a ostatnim se slivovicí.MŇAM.

      18.12.2017 18:57:06

    • Jowerna
      Jowerna

      Jak dlouho může vydržet? Když ho uvařím už teď, nezkazí se do Vánoc? Tím že se při přípravě zahřeje tak by se měl částečně konzervovat, ne?

      09.11.2017 14:40:35


    • Luca
      Luca

      Kde by se vzali bílky, když se podle receptu přidávají pouze žloutky? Nemyslím si, že je zapotřebí přidávat ještě nějaký cukr. Salko je dost sladké samo o sobě.

      16.10.2016 21:01:34

      • Rcg
        Rcg

        I když se vajíčko rozdělí sebe opatrně vždy většinou trochu bílků unikne a po uvaření by tvořilo sraženinu takže to cezení blbost to není.

        16.12.2016 23:01:21

      • Irena
        Irena

        Podle mě to nejsou bílky, ale zdrclé žloutky, hmota by totiž neměla přejít varem, jinak se žloutky zdrcnou!!! Takže tam jsou pak k ničemu, protože je stejně vyhodíte- a že jich není zrovna málo. Zahřívat do zhoustnutí, ale nevařit!!!

        18.12.2016 11:49:00

    • jindra
      jindra

      Super No1

      26.12.2015 08:22:21

    • jindra
      jindra

      Super No1

      26.12.2015 08:21:30


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Vařený vaječný likér

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.