reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vařený pečený paprikový bůček

Vařený pečený paprikový bůček

Můj recept na velmi chutný a šťavnatý paprikový bůček, který je výborný za tepla s dušeným zelím a vařeným kynutým knedlíkem. Za studena je to úžasná pochoutka s domácím chlebem.


  • 3,1

    58×

    3 58
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Koupíme pěkný prorostlý bůček i s kůží. Kůži zbavíme chlupů a různých nečistot, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a zatím vložíme do pekáče. Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme na měsíčky a česnek podélně na plátky.

V rychlovarné konvici připravíme vroucí vodu, bůček dáme do širšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a vaříme 20 minut. Vařením se bílkoviny na povrchu srazí a vytvoří obal na bůčku. Bůček se na povrchu uzavře, přitom zůstane uvnitř šťavnatý a solí se během vaření ochutí. Předvařený bůček vybereme na desku a na kůži vytvoříme ještě za tepla ostrým nožem mřížku. Zářezy vedeme jen na povrchu, ne do masa. Bůček se bude po upečení lehce krájet.

Do vhodného pekáče dáme 2 vrchovaté lžíce domácího vepřového sádla. Na spodek pekáče rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu česneku. Na tuto vrstvu položíme předvařený bůček, který ještě osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem z každé strany, posypeme celým kmínem a na povrchu rozložíme druhou polovinu česneku. Bůček potřeme domácím kapiovo-feferonovým krémem a přikryjeme alobalem.

Bůček vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 60 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme do křupava a do pěkné červené barvy (asi 20 minut). Bůček vybereme na desku a přikryjeme alobalem asi na 30 minut, aby se ustálily uvnitř šťávy a při krájení nevytekly. Bůček pokrájíme na porce a zbytek odložíme po vychladnutí do chladničky na 1 hodinu, aby pěkně ztuhl.

Vařený pečený paprikový bůček podáváme za tepla jako samostatný hlavní chod s dušeným sladkokyselým zelím a domácím vařeným kynutým knedlíkem. Za studena podáváme jako pochoutku s čerstvým doma upečeným chlebem, hořčicí a křenem nebo jemným zeleným salátem.

Předcházející vaření bůčku je tajná finta starých dobrých řezníků, kterou výborně používám i při jiné úpravě této dobroty. Chuť je o dost lepší než při klasicky používaném způsobu pečení bůčku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařený pečený paprikový bůček

    Celkový počet komentářů: 1

    • Renata
      Renata

      A během pečení vůbec nepodlévat ? Jinak recept perfektní i dobře napsaný - podrobně díky !!!

      21.09.2019 13:13:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vařený pečený paprikový bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.