reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Plechovku vinného zelí otřeme a otevřeme.

Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit.

Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy. Vařené zelí můžeme podávat studené i teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vařené zelí

Celkový počet komentářů: 8
  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Vařené zelí

    Když se vaří zelí tak se musí dát do něj cibule? Mamka když vaří zelí vždycky přidává do něj osmaženou cibuli. Já mám rád zelí ale nemám rád cibuli. Zajímalo by mě jestli to přidávání té osmažené cibule je nutné. Podle mně je to zbytečné protože když se nakládá zelí do hrnce tak se do něj dává cibule a to by mělo stačit.

    29.12.2013 11:00:39

    • ka-brňák
      ka-brňák

      Re: Komentář k receptu Vařené zelí

      cibule být nemusí, ale může (a je to s ní rozhodně chutnější).
      já přidávám i slaninu příp. symbolických pár škvarků... NEZDRAVÉ, leč... chutné! ;-)

      12.08.2014 16:13:07

  • Premio
    Premio

    Moje máma říká,že udélat opravdu dobré zelí,každý neumí a tady je to jasně vidět. Cibule osmahnutá na sádle,když v zelí není kmín,tak přidat kmín,zahustit určitě. Určiťe bych,ale nepoužil zelí z nějaké konzervy,ale čerstvé české v sáčku např. Bašovo ze Starého Kolína a nebo Bolehošťské a nebo si naložit svoje vlastní a nemusíte mít ani zelák,ale jde to i do pětilitrové sklenice,když není vyhnutí.U těchto máte opravdu záruku kvality a je opravdu skvělé. Zelí ze supermarketů se nedá pozřít. Je buď polské,nebo německé a vidí se i české,ale všechno je to šmejd. Obsahují většinou nějaké konzervanty a ty do zelí rozhodně nepatří.

    12.10.2013 00:00:49

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Vařené zelí

    ach jo

    11.10.2013 15:54:52

  • Ondřej Té
    Ondřej Té

    Komentář k receptu Vařené zelí

    No já nevím, ale bez osmahnuté cibulky na másle a bez zahuštění je to takové ... asi jako rohlík s máslem bez másla ;)

    11.10.2013 13:01:23

  • já

    ččaaaauuu

    15.12.2012 17:56:49

  • Wartas
    Wartas

    Prdala jsem kmin a bylo to vyborne

    29.01.2011 04:52:56

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Vařené zelí