reklama
hledat uživatel
       

Vařené zelí

Jednoduše připravené zelí, jako příloha k jitrnicím, jelitům, prejtům nebo pečeným masům.


  • 3,0

    107×

    2,9 107
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plechovku vinného zelí otřeme a otevřeme.

Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit.

Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy. Vařené zelí můžeme podávat studené i teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařené zelí

    Celkový počet komentářů: 8
    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Vařené zelí

      Když se vaří zelí tak se musí dát do něj cibule? Mamka když vaří zelí vždycky přidává do něj osmaženou cibuli. Já mám rád zelí ale nemám rád cibuli. Zajímalo by mě jestli to přidávání té osmažené cibule je nutné. Podle mně je to zbytečné protože když se nakládá zelí do hrnce tak se do něj dává cibule a to by mělo stačit.

      29.12.2013 11:00:39

      • ka-brňák
        ka-brňák

        Re: Komentář k receptu Vařené zelí

        cibule být nemusí, ale může (a je to s ní rozhodně chutnější).
        já přidávám i slaninu příp. symbolických pár škvarků... NEZDRAVÉ, leč... chutné! ;-)

        12.08.2014 16:13:07

    • Premio
      Premio

      Moje máma říká,že udélat opravdu dobré zelí,každý neumí a tady je to jasně vidět. Cibule osmahnutá na sádle,když v zelí není kmín,tak přidat kmín,zahustit určitě. Určiťe bych,ale nepoužil zelí z nějaké konzervy,ale čerstvé české v sáčku např. Bašovo ze Starého Kolína a nebo Bolehošťské a nebo si naložit svoje vlastní a nemusíte mít ani zelák,ale jde to i do pětilitrové sklenice,když není vyhnutí.U těchto máte opravdu záruku kvality a je opravdu skvělé. Zelí ze supermarketů se nedá pozřít. Je buď polské,nebo německé a vidí se i české,ale všechno je to šmejd. Obsahují většinou nějaké konzervanty a ty do zelí rozhodně nepatří.

      12.10.2013 00:00:49

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Vařené zelí

      ach jo

      11.10.2013 15:54:52

    • Ondřej Té
      Ondřej Té

      Komentář k receptu Vařené zelí

      No já nevím, ale bez osmahnuté cibulky na másle a bez zahuštění je to takové ... asi jako rohlík s máslem bez másla ;)

      11.10.2013 13:01:23

    • já

      ččaaaauuu

      15.12.2012 17:56:49

    • Wartas
      Wartas

      Prdala jsem kmin a bylo to vyborne

      29.01.2011 04:52:56

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Vařené zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.