Vařené zelí

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 189055x
Jednoduše připravené zelí, jako příloha k jitrnicím, jelitům, prejtům nebo pečeným masům.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Plechovku vinného zelí otřeme a otevřeme.

Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit.

Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy. Vařené zelí můžeme podávat studené i teplé.

Petr Král autor receptu:

Vařené zelí

Počet přidaných receptů: 566

Ingredience

2,9
slabší recept
105 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vařené zelí

Celkový počet komentářů: 8
  • Komentář k receptu Vařené zelí Martin 29.12.2013 11:00:39

    Když se vaří zelí tak se musí dát do něj cibule? Mamka když vaří zelí vždycky přidává do něj osmaženou cibuli. Já mám rád zelí ale nemám rád cibuli. Zajímalo by mě jestli to přidávání té osmažené cibule je nutné. Podle mně je to zbytečné protože když se nakládá zelí do hrnce tak se do něj dává cibule a to by mělo stačit.

    • Re: Komentář k receptu Vařené zelí ka-brňák 12.08.2014 16:13:07

      cibule být nemusí, ale může (a je to s ní rozhodně chutnější).
      já přidávám i slaninu příp. symbolických pár škvarků... NEZDRAVÉ, leč... chutné! ;-)

  • Zelí Premio 12.10.2013 00:00:49

    Moje máma říká,že udélat opravdu dobré zelí,každý neumí a tady je to jasně vidět. Cibule osmahnutá na sádle,když v zelí není kmín,tak přidat kmín,zahustit určitě. Určiťe bych,ale nepoužil zelí z nějaké konzervy,ale čerstvé české v sáčku např. Bašovo ze Starého Kolína a nebo Bolehošťské a nebo si naložit svoje vlastní a nemusíte mít ani zelák,ale jde to i do pětilitrové sklenice,když není vyhnutí.U těchto máte opravdu záruku kvality a je opravdu skvělé. Zelí ze supermarketů se nedá pozřít. Je buď polské,nebo německé a vidí se i české,ale všechno je to šmejd. Obsahují většinou nějaké konzervanty a ty do zelí rozhodně nepatří.

  • lumik
    Komentář k receptu Vařené zelí lumik 11.10.2013 15:54:52

    ach jo

  • Komentář k receptu Vařené zelí Ondřej Té 11.10.2013 13:01:23

    No já nevím, ale bez osmahnuté cibulky na másle a bez zahuštění je to takové ... asi jako rohlík s máslem bez másla ;)

  • ččaaaauuu

  • Prdala jsem kmin a bylo to vyborne

Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Vařené zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept