reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vařené pečené uzené koleno

Vařené pečené uzené koleno

Tradiční recept na dokonalou lahůdku z uzeného kolena, které se nejprve vaří a ještě potom peče. Koleno je výborné v sychravém čase pro společnost přátel na párty, ale také na chuť doma pro rodinu.


  • 2,8

    75×

    2,8 75
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Omyté, očištěné a vykostěné uzené koleno vložíme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme bobkové listy, ocet, cukr a očištěné stroužky česneku. Vodu přivedeme do varu, snížíme plamen na střední a vaříme doměkka (asi 1,5 - 2 hodiny).

Zda je koleno uvařené, se přesvědčíme tak, že do masa píchneme kuchyňskou vidličkou. Pokud vidlička vběhne lehce, koleno je uvařené. Uvařené uzené koleno dále vložíme do jenské mísy a podlijeme mastným horkým vývarem. Fajnšmekři mohou přidat i 200 ml piva (podle chuti).

Připravené koleno vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na funkci ventilátor. Koleno pečeme asi 50 minut za občasného přelévání výpekem. Posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 200 °C, aby se kůže na povrchu upekla pěkně dokřupava.

Upečené koleno necháme přikryté alobalem odpočinout asi 20 minut, aby se rozložila a ustálila šťáva uvnitř, která potom nevyteče a koleno zůstane šťavnaté. Upečené uzené koleno nakrájíme na porce.

Vařené pečené uzené koleno podáváme za tepla se šťouchanými brambory a nakládaným domácím kyselým zelím. Pokud chceme koleno podávat za studena, upečené koleno necháme úplně vychladnout a následně vložíme na několik hodin do chladničky, aby ztuhlo. Koleno potom můžeme nakrájet na tenké plátky.

Plátky pečeného uzeného kolena podáváme s čerstvým domácím chlebem, nastrouhaným křenem v sladko-kyselém nálevu, jablečným křenem nebo hořčicí. Vhodným nápojem je dobře vychlazené orosené pivo. Vývar nevyléváme, protože lze použít například na fazolovou, čočkovou či jinou polévku nebo omáčku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařené pečené uzené koleno

    Celkový počet komentářů: 5

    • babca48
      babca48

      Komentář k receptu Vařené pečené uzené koleno

      Určitě zkusím.

      02.11.2015 20:00:39

      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Vařené pečené uzené koleno

        ahoj @bača 48, veľmi si ma potešil :-)
        potom poprosím, keby si dal vedieť, ako si bol spokojný.
        dakujem.

        03.11.2015 05:16:30


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vařené pečené uzené koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.