reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vařené pečené koleno s uzenou paprikou

Vařené pečené koleno s uzenou paprikou

Recept na velmi chutnou úpravu vepřového kolena pro zimní oběd či večeři.


  • 3,2

    26×

    3,1 26
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Koupíme syrové pěkné zadní koleno a poprosíme řezníka, aby nám ho vykostil, pokrájel na přiměřené kusy a dočistil od případných chlupů a nečistot.

Doma koleno omyjeme, vložíme do velkého hrnce i s kostí, zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme očištěnou 1 cibuli se spodní slupkou, očištěné stroužky celého česneku - 6 kusů, celý černý pepř a celé nové koření, bobkový list, osolíme 1 lžící soli, přivedeme k varu a na středním plameni vaříme, dokud nezměkne, což trvá asi 90 minut. Průběžně sbíráme pěnu.

Uvařené vepřové koleno přeložíme do pekáče na cibuli, kterou jsme pokrájeli na klíny - použijeme 3 cibule. Koleno prošpikujeme pod kůži česnekem - 3 stroužky pokrájené na špalíky, kůži posypeme drceným kmínem, osolíme a posypeme červenou mletou uzenou paprikou. Přidáme oloupané brambory v celku, ale nesolíme, jen posypeme kmínem a uzenou paprikou.

Vše podlijeme trochou mastného vývaru z vaření kolena, během pečení podle potřeby podléváme a koleno přeléváme vypečenou šťávou. Nepřikryté pečeme asi 30 - 45 minut, dokud kůže není pěkně křupavá a do červena. Maso pod kůží zůstane měkké a krásně šťavnaté, voňavé po česneku, uzené paprice a po použitém koření.

Vařené pečené koleno s uzenou paprikou servírujeme horké s upečenými brambory s pečenou cibulí a přelité chutným výpekem. Místo salátu podáváme se syrovým kvašeným sudovým zelím nebo domácí čalamádou. Výborně chutná i za studena s čerstvě upečeným domácím chlebem.

Jde o velmi chutné, šťavnaté a cenově dostupné syté zimní jídlo. Vývar z vaření kolena nevyléváme, scedíme a použijeme na přípravu velmi chutné polévky se zavářkou podle vlastního výběru. Kost nevyhazujeme, ale podarujeme našeho čtyřnohého přítele - našeho milovaného psíka!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vařené pečené koleno s uzenou paprikou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.