reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vařené filé s hořčičným máslem

Recept na úpravu rybího filé na norský způsob. Vařená ryba asi nezní moc lákavě, ale v kombinaci s pečenými brambory a máslovo-hořčičným přelivem je to dobrota.


  • 4,7

    216×

    4,6 216
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli zbavíme jen vrchní slupky, rozpůlíme, zapíchneme do ní hřebíček a dáme vařit na 15 minut do osolené vody s bobkovým listem. Potom přidáme částečně rozmrazené filé (4 porce - asi 600 g) a na mírném ohni vaříme velmi zvolna asi 10 minut.

Mezitím připravíme hořčičné máslo. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, vmícháme hořčici a mícháme, dokud směs nepřivedeme téměř k varu. Omáčku dochutíme solí a cukrem. Do odstavené hotové omáčky všleháme po kapkách citronovou šťávu podle naší chuti. Omáčka má mít příjemně pikantní chuť.

Uvařené filé vyjmeme, položíme na předehřáté talíře, přelijeme horkým hořčicovým máslem, přidáme opečené brambory, zeleninovou oblohu a osminku citronu na dochucení.

Vařené filé s hořčičným máslem podáváme jako výborný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařené filé s hořčičným máslem

    Celkový počet komentářů: 1

    • tomaskovi101
      tomaskovi101

      Komentář k receptu Vařené filé s hořčičným máslem

      Výborné:-)

      10.09.2014 14:01:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vařené filé s hořčičným máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.