Karbanátky trochu jinak. Recept na vařená, obalovaná a následně smažená vejce.
Hodnocení
3.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
1 ks
vejce
250 g
míchané mleté maso
podle chuti
sůl
1 ks
cibule
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
náplň
4 ks
vejce natvrdo
Postup přípravy
Připravíme si těsto na karbanátky. Do mísy dáme mleté maso a promícháme se syrovým vejcem. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou.
Vejce uvařená natvrdo nebo na hniličku oloupeme. Vejce obalíme hmotou a utvoříme karbanátky.
V pánvi rozpálíme tuk a vejce v županu na něm 5 - 6 minut dokola opékáme.
Hotová vejce v županu chutnají s bramborovou kaší a salátem, můžeme je přidat i k rajské omáčce.