reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vařená rýže v papiňáku

Tato příprava rýže, jako přílohy k jiným jídlům, je velmi rychlá. Rýži můžeme dochutit podle vlastní fantazie.


  • 4,2

    26×

    4,2 26
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

V papiňáku na oleji nebo sádle zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme odměřené množství spařené rýže, osolíme a opepříme. Trochu ji opražíme na připravené cibulce.

Dále přidáme odměřené množství vody. Hrnec uzavřeme a rýži vaříme 5 - 7 minut. Čas měříme od doby, kdy začne unikat pára.

K rýži můžeme do hrnce před vařením přidávat třeba kari koření, asi 1 - 2 lžičky, nebo třeba hřebíček (asi 4 ks). Můžeme přidat i mražený hrášek, kukuřici, či jinak kombinovat.

Poměr rýže a vody je zásadní!! 100 g rýže - 200 ml vody. Platí vždy, že na 1 díl rýže patří 2 díly vody. 100 g rýže je dávka asi pro 1 osobu. Určitě je to chutnější, rychlejší a lacinější, než vařit sáčkovou rýži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařená rýže v papiňáku

    Celkový počet komentářů: 7
    • Premio
      Premio

      Rýže se neproplachuje a už vůbec se nespařuje,tedy pokud používáte kvalitní rýži. Pokud mohu doporučit,tak jedna z nejlepších je jasmínová rýže. Je sice trochu dražší,ale je opravdu skvělá. Vařit rýži v papiňáku,to jsem ještě neviděl. Když se při vaření v rýži udělají díry,tak vypnout a nechat dojít a nemusí se ani zakrývat utěrkou,ale stačí nechat pouze přiklopenou pokličku. Délka varu než se díry v rýži udělají, záleží na množství vařené rýže,ale jsou to,tak dvě až tři minuty. Ovšem nejlepší je rýže z trouby,tedy pokud nevlastníte rýžovar.

      29.09.2013 02:03:00

    • sunka
      sunka

      Komentář k receptu Vařená rýže v papiňáku

      tohle není vařená ale rozvařená rýže...protože na uvaření rýže stačí 2, slovy DVĚ MINUTY!!!

      28.09.2013 22:20:14

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Re: Komentář k receptu Vařená rýže v papiňáku

        2 minuty?Musím se smát.To co uvádím je pravda.Většina lidí má ráda rýži uvařenou a ne tvrdou jak broky.(samozřejmě mimo vás! :) )

        29.09.2013 22:52:59


    • Pipino
      Pipino

      rýže se před vařením nemeje?

      24.11.2011 14:30:55

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Re: jen dotaz

        Promiťe,to jsem u psaní receptu opoměl.Velmi dobré je rýži přes cedník prolít horkou vodou.Pravda je však,že když to neuděláte,svět se nezboří.Rozdíl nepoznáte.

        24.11.2011 23:44:01

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Na váš dotaz,znovu reaguji.Když jsem si recept znovu přečetl,tak tam uvádím"spařená rýže",doufám,že víte,co to znamená.

        24.11.2011 23:47:23

      • sunka
        sunka

        Re: jen dotaz

        NĚKDO RÝŽI NEMYJE, ALE JE TO ŠKODA, POKUD SE TEDY NEJEDNÁ O RÝŽI KULATOU A NEVAŘÍ SE "MLÉČNÁ RÝŽE"...KDYŽ CHCEME RÝŽI SYPKOU, JE LEPŠÍ JI PROLÍT NA CEDNÍKU NĚKOLIKRÁT, NEMUSÍ TO BÝT NUTNĚ VODOU VAŘÍCÍ...ALE STAČÍ SPLÁCHNOUT PRACH A ŠKROB Z POVRCHU. POTOM NECHAT OKAPAT, V ROZPÁLENÉM HRNCI NA OLEJI OSMAHNOUT, PŘICHYTÁVÁ SE, TAK OBRACEČKOU MÍCHAT...NO A ZALÍT 1,5 NÁSOBNÝM MNOŽSTVÍM VODY, POSOLIT, PŘIDAT KOŘENÍ, TŘEBA KURKUMU...A ZAVŘÍT TLAKÁČ...AŽ ZAČNE SYČET, ZTLIUMIT, VAŘIT 2 MINUTY A VYPNOUT...AŽ DOSYČÍ, JE HOTOVO. RÝŽE JE SYPKÁ A ÚŽASNÁ. HM A ZKUSTE JASMÍNOVOU NEBO BASMATI, KDO NEZKUSIL NEPOCHOPÍ...I JÁ JSEM KUPOVALA SÁČKOVOU A VAŘILA V KOTLI VODY, ALE CHUŤ NEBYLA VEŠKERÁ ŽÁDNÁ...RÝŽE PEČENÁ V TROUBĚ JE SICE NEJLEPŠÍ, PŘESTO NA NI U NÁS DOJDE MÁLOKDY, TEN TLAKÁČ JE TAK JAKO TAK ÚSPORNĚJSÍ A RYCHLEJŠÍ...

        28.09.2013 22:26:15


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Vařená rýže v papiňáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.