reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vařená rýže v papiňáku

Tato příprava rýže, jako přílohy k jiným jídlům, je velmi rychlá. Rýži můžeme dochutit podle vlastní fantazie.


  • 4,2

    25×

    4,2 25
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

V papiňáku na oleji nebo sádle zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme odměřené množství spařené rýže, osolíme a opepříme. Trochu ji opražíme na připravené cibulce.

Dále přidáme odměřené množství vody. Hrnec uzavřeme a rýži vaříme 5 - 7 minut. Čas měříme od doby, kdy začne unikat pára.

K rýži můžeme do hrnce před vařením přidávat třeba kari koření, asi 1 - 2 lžičky, nebo třeba hřebíček (asi 4 ks). Můžeme přidat i mražený hrášek, kukuřici, či jinak kombinovat.

Poměr rýže a vody je zásadní!! 100 g rýže - 200 ml vody. Platí vždy, že na 1 díl rýže patří 2 díly vody. 100 g rýže je dávka asi pro 1 osobu. Určitě je to chutnější, rychlejší a lacinější, než vařit sáčkovou rýži.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařená rýže v papiňáku

    Celkový počet komentářů: 7
    • Premio
      Premio

      Rýže se neproplachuje a už vůbec se nespařuje,tedy pokud používáte kvalitní rýži. Pokud mohu doporučit,tak jedna z nejlepších je jasmínová rýže. Je sice trochu dražší,ale je opravdu skvělá. Vařit rýži v papiňáku,to jsem ještě neviděl. Když se při vaření v rýži udělají díry,tak vypnout a nechat dojít a nemusí se ani zakrývat utěrkou,ale stačí nechat pouze přiklopenou pokličku. Délka varu než se díry v rýži udělají, záleží na množství vařené rýže,ale jsou to,tak dvě až tři minuty. Ovšem nejlepší je rýže z trouby,tedy pokud nevlastníte rýžovar.

      29.09.2013 02:03:00

    • sunka
      sunka

      Komentář k receptu Vařená rýže v papiňáku

      tohle není vařená ale rozvařená rýže...protože na uvaření rýže stačí 2, slovy DVĚ MINUTY!!!

      28.09.2013 22:20:14

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Re: Komentář k receptu Vařená rýže v papiňáku

        2 minuty?Musím se smát.To co uvádím je pravda.Většina lidí má ráda rýži uvařenou a ne tvrdou jak broky.(samozřejmě mimo vás! :) )

        29.09.2013 22:52:59


    • Pipino
      Pipino

      rýže se před vařením nemeje?

      24.11.2011 14:30:55

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Re: jen dotaz

        Promiťe,to jsem u psaní receptu opoměl.Velmi dobré je rýži přes cedník prolít horkou vodou.Pravda je však,že když to neuděláte,svět se nezboří.Rozdíl nepoznáte.

        24.11.2011 23:44:01

      • kuchařka dědy janíka
        kuchařka dědy janíka

        Na váš dotaz,znovu reaguji.Když jsem si recept znovu přečetl,tak tam uvádím"spařená rýže",doufám,že víte,co to znamená.

        24.11.2011 23:47:23

      • sunka
        sunka

        Re: jen dotaz

        NĚKDO RÝŽI NEMYJE, ALE JE TO ŠKODA, POKUD SE TEDY NEJEDNÁ O RÝŽI KULATOU A NEVAŘÍ SE "MLÉČNÁ RÝŽE"...KDYŽ CHCEME RÝŽI SYPKOU, JE LEPŠÍ JI PROLÍT NA CEDNÍKU NĚKOLIKRÁT, NEMUSÍ TO BÝT NUTNĚ VODOU VAŘÍCÍ...ALE STAČÍ SPLÁCHNOUT PRACH A ŠKROB Z POVRCHU. POTOM NECHAT OKAPAT, V ROZPÁLENÉM HRNCI NA OLEJI OSMAHNOUT, PŘICHYTÁVÁ SE, TAK OBRACEČKOU MÍCHAT...NO A ZALÍT 1,5 NÁSOBNÝM MNOŽSTVÍM VODY, POSOLIT, PŘIDAT KOŘENÍ, TŘEBA KURKUMU...A ZAVŘÍT TLAKÁČ...AŽ ZAČNE SYČET, ZTLIUMIT, VAŘIT 2 MINUTY A VYPNOUT...AŽ DOSYČÍ, JE HOTOVO. RÝŽE JE SYPKÁ A ÚŽASNÁ. HM A ZKUSTE JASMÍNOVOU NEBO BASMATI, KDO NEZKUSIL NEPOCHOPÍ...I JÁ JSEM KUPOVALA SÁČKOVOU A VAŘILA V KOTLI VODY, ALE CHUŤ NEBYLA VEŠKERÁ ŽÁDNÁ...RÝŽE PEČENÁ V TROUBĚ JE SICE NEJLEPŠÍ, PŘESTO NA NI U NÁS DOJDE MÁLOKDY, TEN TLAKÁČ JE TAK JAKO TAK ÚSPORNĚJSÍ A RYCHLEJŠÍ...

        28.09.2013 22:26:15


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Vařená rýže v papiňáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.