reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

"Vařená" masová směs

Časově náročné jídlo, při kterém můžete sledovat třeba fotbal. Maso se pomalu dusí, je šťavnaté a zelenina mu dodá skvělou chuť.


  • 3,0

    165×

    3 165

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso očistíme a omyjeme. Hovězí nebo kančí krájíme na kostky 4 x 4cm, bílé maso necháváme vcelku, osolíme je a opepříme. Tymián a rozmarýn opereme, osušíme, otrháme a lístky nasekáme. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stonek celeru opereme a nakrájíme najemno.

V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka restujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev, celer, česnek a taky bylinky, plamen stáhneme a vše smažíme ještě asi 5 minut. Pak plamen stáhneme na minimum, směs v hrnci zalijeme vínem a necháme pomalu dusit, dokud se šťáva téměř neodpaří.

Pak přidáme rajčata, kroupy a vodu. Té dáme tolik, aby bylo všechno asi 1 - 2 pod hladinou. Na hrnec přiložíme vlhkou kartuši (potřeme ji olejem) odpovídající velikosti hrnce, přiklopíme policí a maso dusíme další 2 - 3 hodiny na nejnižší teplotě. Hotové maso by se mělo rozpadat. Maso podle chuti dosolíme a vytáhneme z hrnce. Maso necháme trochu vychladnout a "roztrháme" vidličkou na co nejmenší vlákna (podle potřeby vyjmeme kosti). Pak maso vrátíme zpátky do omáčky a vše přihřejeme.

Maso podáváme ihned. Nejlepší je vmíchat do něj těstoviny a máslo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu "Vařená" masová směs

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.