reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Vařená kukuřice

Celkový počet komentářů: 77
  • Žanet
    Žanet

    Vařená kukuřice

    Je fakt jedno jestli si kukuřici omastíte máslíčkem nebo sádlíčkem. Obojí je moc dobré. Základ je uvařit nepřezrálou kukuřici a každému chutná něco jiného.

    06.08.2018 19:37:20

  • Michal
    Michal

    To se ještě uvidí

    Nevěřím že nezměkne, plyn není tak drahý. Vařim už ji dvě hodiny v papiňáku :D do večera času dost. Rozvařím i kámen.

    20.10.2017 14:16:33

  • zitacermakova53
    zitacermakova53

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Bylo to moc dobre a recept byl lehký když jsou kukuřice koupeny měkké tak se to vaří min asi o 10

    14.09.2017 01:39:31

  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Ta česká spořivost co než obchodníkovy zaplatit 20kč za kukuřici. Raději vařím krmnou a 15 korun odevzdám na energiii ;) Jen tak dál ! :*

    29.08.2017 02:18:09

    • Erik
      Erik

      Re: Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Ty jeden velkokapitalisto! Ve skutečnosti jsi chtěl napsat, ať Ti dáme všichni za nic dvacet korun, že?

      24.08.2018 16:01:41

  • ivan14
    ivan14

    Mně cukrová kukuřice

    prostě nechutná. Připadá mi příliš měkká a sladká. (O vydřidušské ceně nemluvě.) Takže kradu na poli tu krmnou. Zrna v klasu se musí právě začít zbarvovat do žluta, bílá jsou nechutná, zralá neuvaříte ani v autoklávu. Vařím v mírně osolené vodě prostě tak dlouho, dokud se mi to nezdá akorát - rozvařit to asi nejde. Ale vařit 2 hodiny, jak jsem si přečetl dole, to je nesmysl, obvykle tak asi 20 min. Osolím a potřu máslem - a pak jedu jako Charlie Chaplin v Moderní době. :-) (scéna s " krmostrojem " )

    10.04.2017 19:01:30

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Kukuřici sbíráme,když klas je barvou mléčný,vaříme v papináku půl hodiny cca 10 klasů=5 lžiček soli,úžasná záležitost :)

    11.01.2017 17:45:31

  • dasa
    dasa

    Vaření kukuřice v tlakáči

    Vyzkoušejte vařit kukuřici v tlakovém hrnci , 10 minut a je hotové , Pokud jde o kukuřici polní - tak musí být měkká na skus , jinak už není k použití. Ale na trhu koupíte cukrovou kukuřici 3 ks za 40 korun .

    27.08.2016 16:52:46

  • Miša
    Miša

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Jde vidět že tu jsou samí měšťáci! Kukuřice s pole je nejlepší co znám jak na vaření tak výborná na ohňu se sádlem a solí!

    18.08.2016 20:14:48

  • Veronika
    Veronika

    vařená kukuřice

    já teda kukuřici kupovala jen jednou a nebyla špatná ale s domácí ze zahrádky se to rovnat nedá

    16.08.2016 12:11:14

  • Rajský
    Rajský

    Vysvětlete mi, prosím, důvod sundání pokličky při vaření.

    20.07.2016 17:52:04

  • Lydka
    Lydka

    varena kukurica

    je rozdiel varit cukrovu
    kukuricu a silaznu z pola. silazna je na krmenie dobytka a pokial sa neotrhne este s bielozltymi zubkami, treba ju varit 30 minut. cukrova sa da jest aj sama o sebe, tak netreba to prehanat so zohrievanim a staci uplne desat minut a taka je najlepsia, ked vam pukne pri kusani. nechapem lzdi co varia uz mäkku kukuricu hodinu.

    14.07.2016 23:36:21

  • valeriecooke5
    valeriecooke5

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    This is a very well written and useful article. I am glad to come across your page. < a href="http://www.steroidworld. com/forums/members/hejk1501.ht ml" > home page < /a >

    15.01.2016 14:17:53

  • kangaroo
    kangaroo

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Ahoj,
    měl bych následující dotaz ohledně kukuřice z pole:
    Většina jezedáků jsou dnes spíš chemici než zemědělci, takže spíš než jestli někomu bude ten klas chybět se zajímám, jak je to s postřiky. Máte někdo představu, kdy a čím se kukuřice stříká a jakou to má ochrannou lhůtu?
    Díky za každou rozumnou odpověď.

    06.11.2014 09:24:51

  • Hanka
    Hanka

    Krmná kukuřice

    Zdravím všechny chytrolíny - ráno jsem byla se psem na poli s krmnou kukuřicí, utrhla jsem si 4 kousky a před chvílí jsem je dovařila - po hodince vaření jsou krásně oranžovožluté a měkké... A to i přes to, že je konec září!!! Kukuřice jsme ihned po vytáhnutí z vody potřeli máslem a posolili a jen se po nich zaprášilo... Mňam :-)

    27.09.2014 11:02:00

  • Bagorz
    Bagorz

    Jak dlouho vařit?!

    Vtip je vtom,že kukuřice-ať už cukrová,nebo krmná-musí mít okrovou barvu a né žlutou až oranžovou!!!Při vaření zežloutne a stačí vařit 10-15minut.Žlutý klas(syrový)už je tvrdý a můžete ho vařit i dvě hodiny a neni dobrý.Cukry vněm se změní na škrob a je tvrdý,bez chuti.

    18.09.2014 15:32:55

  • Olga
    Olga

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Ted jsem četla,že se kukuřice nemá ve vodě solit že pak ztvrdne,spíš prý dát cukr,osolit až na talíři

    30.08.2014 21:37:59

  • Gwaine
    Gwaine

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Dneska zkusím tam snad se mi povede :)

    25.08.2014 09:07:04

  • Aragorn
    Aragorn

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Bože ... tu je popsaný recept a lidi se tu dohadují o tom, zda je kukuřice z pole v pořádku a nebo ne -_- ...

    BTW: Paní/Slečna Pavla si asi myslí, že pár kukuřic ročně položí chudáky zemědělce, kterým je to stejně tak nějak jedno ...

    31.07.2014 20:26:31

    • Andrea
      Andrea

      Re: Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Mám dost jak se lidi dokážou napadat kvůli kukuřici. Už si ani nemám na tu kukuřici chuť. No hold jsme národ blbů :(

      08.10.2014 09:38:15

    • kangaroo
      kangaroo

      Re: Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Ahoj,
      měl bych následující dotaz ohledně kukuřice z pole:
      Většina jezedáků jsou dnes spíš chemici než zemědělci, takže spíš než jestli někomu bude ten klas chybět se zajímám, jak je to s postřiky. Máte někdo představu, kdy a čím se kukuřice stříká a jakou to má ochrannou lhůtu?
      Díky za každou rozumnou odpověď.

      06.11.2014 09:35:34

  • John
    John

    this kukuris is very very good.I speaking kukuris is very very very very very gooood!!!!!!!

    14.03.2014 14:13:37

  • ja
    ja

    Nevím jak si pomůžete když tam dáte tu pokličku ale jak myslíte:-)

    21.09.2013 17:12:16

  • Lidy
    Lidy

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Léta letoucí si při podzimu na poli uzmu, pár kukuřic (zahrádku nemaje¨), ze šustí nadělám panenky na ozdobu, jádro vařím cca 2 hodiny, ještě horké potřu máslem a posolím a v ubrousku už je připraveno k baště. Pozor u redukčních dietářů,, ač zelenina, je to kalorická bomba !

    10.09.2013 06:01:02

  • marek
    marek

    zereme uz jen chemiji

    vyserte se na varenou kukuricu.je to chemickej humus.pred 20.rokama to slo zrat i z pole odkudkoliv.dnes to musis varit aspon 5hodin a nakonec to ani prase nezere.

    31.08.2013 22:50:48

  • Vladimír
    Vladimír

    Mraženou opravdu jen v nouzi

    Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

    12.08.2013 18:53:19

  • Vladimír
    Vladimír

    Kukuřice z pole je špatná????

    Právě jsem si přečetl, že kukuřice z pole je pouze pro zvířata.... Takže vzkazuji všem blbům, co tohle roznáší, že je to zcela normální kukuřice, jen trochu jiná odrůda. Ta "pro lidi" je totiž jen způsob, jak donutit blby jako jste vy, kupovat tu "jedlou" a nechodit pro tu zadarmo. Dá se říct, že ta z pole, je lepší, jako ta předražená z obchodů. Konzumuji kukuřici z pole už bezmála 35 let a věřte nebo ne, opravdu mě nic není. Vám ale zřejmě něco upadlo na hlavu. Bože, jak já nesnáším tenhle blbej národ ovcí.

    12.08.2013 18:42:03

    • radek
      radek

      Re: Kukuřice z pole je špatná????

      Ty si ale zakomplexovanej trotl, vid? :-) Zajdi k doktorovi, člověče.

      08.09.2013 21:03:25

    • Risi
      Risi

      Re: Kukuřice z pole je špatná????

      Bohužel tento národ je nehorázné stádo....

      09.09.2013 15:06:45

    • Pavla
      Pavla

      Re: Kukuřice z pole je špatná????

      jako, že kradete kukuřici už bezmála 35 let? A to je jako v pořádku? Takže kdo si koupí kukuřici v obchodě, protože prostě nechce okrádat zemědělce, kteří v naší zemi rozhodně nemají na růžích ustláno, je blb??????

      09.09.2013 19:20:25

    • Anežka
      Anežka

      Re: Kukuřice z pole je špatná????

      Jojo souhalsím s paní že je to normální kukuřice nikdo vám nekáže ji krást na polu můžete ji vypěstovat i před panelákem tak nevím kde tá v obchodě v mažáku roste asi ve skladech v supermaketu co vy pitomci si myslite

      10.09.2013 12:50:52

  • Vladimír
    Vladimír

    Vařená kukuřice

    Dále bych rád zmínil, že není třeba dělat nějaké čáry máry s pokličkou či bez ní. Vařte s pokličkou. Zase nějaká blbina, kterou jsem tady vyčetl, že napřed s ní a pak bez ní. Tady jsou někdy opravdu recepty od blbů. Právě jsem si uvařil čerstvou. 15 min. bohatě stačí. Potřít sádlem a posolit dle chuti. Dělám to tak už 30 let. Tedy od dětství. Nazdar.

    12.08.2013 18:36:04

  • Vladimír
    Vladimír

    Mraženou opravdu jen v nouzi

    Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

    12.08.2013 18:24:13

  • Moneta36
    Moneta36

    Kukuřice je nejlepší z vlastní zahrádky. Nepotřebuje nějakou zvláštní náročnou péči, jen ostříhávat květy a toť vše. Vydrží jakékoli počasí, není náchylná na choroby, škůdcům také moc nechutná a navíc dělá na zahradě pěkný stín...

    08.08.2013 10:32:39

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Vařená kukuřice

    Přidávat do hrnce s kukuřicí sůl je nesmysl, kukuřice je potom tvrdá. Takže solit až když máte kukuřici na talíři :)

    17.07.2013 12:51:01

  • berdy
    berdy

    právě jsem přinesl ze zahrady tři klasy sladké kukuřice, ale než jsem je stačil hodit všechny do hrnce, tak jsme jeden snědli syrový :-)

    12.08.2012 20:22:45

  • isis
    isis

    To jsme to dopracovali,už se i ta kukuřice musí krást:)))

    06.08.2012 23:03:30

  • martin
    martin

    koukam samej zlodej tady..

    29.07.2012 20:05:45

  • zuzpie
    zuzpie

    Kukuřice byla vynikající,ovšem koupená v obchodě.Když jsem si jí sama utrhla na poli,nestačily mi k dovaření ani tři hodiny,letěla do koše.

    24.07.2012 15:21:57

  • Kuchař Pat
    Kuchař Pat

    Tak jsem vařil kUKUŘICI v osolené vodě a Papiňáku 2,5 hodiny..... Co by jste řekli??? Potrava pro Kamenožrouta:D:D:D

    Zítra zkusím vodu neosolenou, jdu spát hladovej:)))

    06.09.2011 22:52:07

  • standa
    standa

    Nevím,kdo ten recept připravil,ale očividně nevěděl nic o vaření kukuřice.Kukuřice pro vaření nesmí být úplně zralá.Tedy pokud ji "kradete" a ona je již oranžová,sytě,nemá cenu ji brát a doma vařit.Leda byste měli lícní svaly přežvýkavce a řezáky hlodavce.Takže kukuřice není ani žlutá,ani oranžová,to chce vyhmátnout,no.
    Zajisté vaříme zásadně v papiňáku,max. 1 hod a určitě bez soli,tu si pak posypete navrch.

    21.08.2011 20:10:35

  • Saša
    Saša

    Recept byl dobrý ale příjde mi divný dávat do vody máslo :-o

    12.08.2011 19:17:55

  • barka
    barka

    ffdffffffff

    07.08.2011 15:04:38

  • Martinh
    Martinh

    Doporucuji delat kukurici v pare. Ja pouzivam klasicky parkovac na parky v rohliku za dve stovky z plusu a ta kukurice je mnohem lepsi nez z vody.

    06.12.2010 21:07:39

  • fast easy runescape
    fast easy runescape

    fast easy runescape

    runescape gp
    runescape coins
    runescape cash
    runescape sale
    runescape guide
    runescape millions
    runescape armor
    runescape stuff
    runescape2 gold money
    cheapest runescape
    fast easy runescape
    rune gold money
    rs gp
    rs coins
    rs cash
    rs sale
    rs stuff
    rs armor
    cheapest rs
    buy cheap rs
    fast easy rsrs currencyrunescape cheatsrunescape gprunescape coinsrunescape cashrunescape salerunescape guiderunescape millionsrunescape armorrunescape stuffrunescape2 gold moneycheapest runescapefast easy runescaperune gold moneyrs gprs coinsrs cashrs salers stuffrs armorcheapest rsbuy cheap rsfast easy rsrs currencyrunescape cheatsrs goldrs moneyrs itemsrs power levelingrs powerlevelingrs accountsrunescape goldrunescape moneyrunescape gprunescape coinsrunescape cashrunescape salecheapest runescaperunescape itemsrunescape power levelingrunescape powerlevelingrunescape accountsbuy runescapecheap runescaperunescape gprunescape coinsrunescape cashrunescape salerunescape guiderunescape millionsrunescape armorrunescape stuffrunescape2 gold moneycheapest runescapefast easy runescaperune gold moneyrs gprs coinsrs cashrs salers stuffrs armorcheapest rsbuy cheap rsfast easy rsrunescape gprunescape coinsrunescape cashrunescape salerunescape guiderunescape millionsrunescape armorrunescape stuffrunescape2 gold moneycheapest runescapefast easy runescaperune gold moneyrs gprs coinsrs cashrs salers stuffrs armorcheapest rsbuy cheap rsfast easy rs

    27.11.2010 09:36:05

  • skinet
    skinet

    Kukuřici trhat ještě ne úplně zralou ani ještě bílou,v tom je zakopanej pes.

    05.09.2010 09:22:36

  • Pepa K.
    Pepa K.

    vařená kukuřice

    Už několikrát jsem si na poli utrhnul klas kukuřice a chtěl si ji uvařit.Zkoušel jsem to ve vodě solené i nesolené ale nikdy se mi nepovedla uvařit tak aby se dala sníst a stále byla tvrdá i po pulhodinovém vaření.Už nevím jak bych to měl vařit a přešla mě chut.

    25.08.2010 20:34:00

    • lenonka98
      lenonka98

      Mě se to udělalo uplně notmálně a bylo to boží! na to rozpustit plátek másla a má to chuť jak bůh ví co xDD taky ukradená z pole :D

      01.10.2010 20:01:06

    • Petr
      Petr

      Re: vařená kukuřice

      I z pole utrzena kukurice se da uvarit domekka. Staci jen, kdyz k vareni pouzijete tlakovy hrnec. Doma jsme takovymto zpusobem varili kukurici cca 1 hodinu.

      10.10.2010 19:02:31

    • Iveta
      Iveta

      Re: vařená kukuřice

      Kukuřici nesmíte trhat tu úplně zralou je lepší si najít klasy které jsou ještě mléčné jinak tu zralou už opravdu neuvaříte tak že do pole raději vyrazit dříve :-)

      20.07.2011 08:57:04

    • Vojtěch .B
      Vojtěch .B

      Re: vařená kukuřice

      Pepa.k kukuřice nebo i klasy s kukuřicekmi co jsou na polích bývají vetšinou krmné tznm:že jseo třeba pro dobytek a zvěř,né tedy na konzumaci pro lidi.Musel by si mít hodně velké štěstií aby si našel pole s kukuřicí sladkou a né krmnou!

      30.10.2011 19:42:51

    • slunicko (tecka) sedmitec
      slunicko (tecka) sedmitec

      ta kupovaná sladká kukuřice mi nechutná, fujky, proto si raději utrhnu na poli a uvařim si jí, vždycky se nám povedla dobrá, třeba na mladoboleslavsku je ted kukuřice tak akorát na vaření, nepřezrálá takže se dobře vaří, stačí půl hodinka, ale fakt záleží na tom jak je zralá, když jsem byla malá mamka jí vařila vždycky v papiňáku, já ji teda vařim v normálním hrnci

      13.08.2012 19:07:32

    • dawa
      dawa

      Re: vařená kukuřice

      Ahoj do dnes se mel ten samejk problem jak pises!!!Kukurici sem trhal pozde.Proste de utrhnout to v tu zpravou dobu nez je uplne zluta!jeste zavrenej obal.Varim v nesolene vode 25 min a kukurice super meka!Moje rok a pul dcerka ji namala:)Potiram rozpustenym maslem a soli!!!!

      20.08.2012 15:16:30

    • machule13
      machule13

      Re: vařená kukuřice

      Na to je jednoduchá rada. Kukuřice pěstované na poli jsou většinou kukuřice krmné, určité k silážování a ke krmení zvířat :) Kukuřice na jídlo pro lidi je nejlepší koupit na trhu nebo přímo u zemědělce nebo zahradníka, popř. v obchodě. Určitě ne na poli ;) Ty z pole, tedy ty krmné, jsou jedlé ještě jakžtakž dokud jsou velmi mladé. Potom už bych to vůbec nezkoušela ;)

      11.09.2012 19:11:38

    • Vladimír
      Vladimír

      Re: vařená kukuřice

      Další blb. Zcela jistě jste si utrhl již zralou a tedy tvrdou kukuřici. Zřejmě jste prostě dement a raději nevařte. Nesnáším českou tupost a sníženou mentalitu v elementárních problémech.

      12.08.2013 18:45:14

    • Nikola
      Nikola

      Re: vařená kukuřice

      vařím pouze kukuřici z pole, už od malinka, nechápu proč bych měla kupovat draze dva klásky z obchodu kdoví odkaď.... vtip je v tom, že aby změkla, musí být utržená v mléčné zralosti. tzn.vlasy už by měly být hnědé, když se kuukřice sloupne ze slupky, tak je jen MÍRNĚ nažloutlá...prostě taková ,,nedozrálá´´, vařením ztmavne, tak jako na obrázku a změkne;-) přezrálá, žlutá kukuřice nezměkne, no možná tak po několika hodinách vaření ale dobrá není...nejlépe je trhat uprostřed srpna. ale záleží taky kdy byla vysazená...

      13.08.2013 14:01:01

    • Blanka
      Blanka

      Re: vařená kukuřice

      kukuřice se vaří hodně dlouho. Já ji vařím něco přes hodinu. Ale pokud se Vám povede utrhnout přezrálé klasy, ty už nemá cenu vařit vůbec, protože nejsou chuťově dobré.
      Ještě je dobré během vaření kukuřici kontrolovat a pokud plave na hladině, občas ji pootočit aby se postupně uvařila ze všech stran.
      Přeji úspěšné vaření kukuřice.

      02.08.2014 11:50:55

    • jitka kadlec
      jitka kadlec

      Re: vařená kukuřice

      to jje jednoduché, polní kukuřice se musí vařit cca 2 hod, pokud je mladá. potom se trprve pomaže máslem a je to stejná lahůdka, jako kupovaná cukrová

      Vyzrálá kukuřice se neuvaří do měkka nikdy

      10.08.2014 11:30:25

    • Soňa
      Soňa

      Re: vařená kukuřice

      To bude asi tím, že už byla doopravdy uzrálá, taková jáká se už sklízí. Taková kukuřice už nezměkne. Kukuřice na uvaření musí být nedozrálá.

      09.08.2016 19:02:45

    • chocira
      chocira

      Re: vařená kukuřice

      Tak byla krmna :)

      10.09.2016 18:09:02

  • Biffak
    Biffak

    Navíc je mi divný dávat do vody máslo, lepší je si tu kukuřici pomazat máslem až na talíři, přeci, né?

    10.08.2010 18:30:18

  • Sonia
    Sonia

    Údajně když se vaří kukuřice, voda se nesmí solit, kukuřice je potom tvrdá....je to pravda?

    06.08.2010 07:00:27

    • Spimsi
      Spimsi

      Re: kukuřice

      Jde hlavně o druh kukuřice: pokud použiješ "cukrovou kukuřici", hází se do klokotem vařící osolené a s trochou cukru vody. Vaří se třeba jen 5-15 minut- 1 vytáhnout a zkusit, zda je měkká. Hned konzumovat- horké! Na talíři pak s plátky másla, posolit, příp. trochu pepře. Já je osobně půlím před vložením do vody. Po uvaření z boku napíchnu z každé strany na 1/2 špejle.Ta kukuřice, vlastnoručně ukradená z pole, není tak sladká a je i po uvaření 20 minut občas tvrdá..... nesmí být trhána úplně zralá, aby se uvařila do měkka.

      11.09.2010 12:40:39

    • helsi
      helsi

      U nás se několikrát stalo, že se kdosi snažil uvařit kukuřici v osolené vodě - neúspěšně. Jakmile se vyměnila voda, vše bylo v pohodě :) Takže moje maminka říká: Nesolit! :)

      13.08.2011 13:05:24

Nalezeno receptů: 77

Přidat příspěvek k receptu Vařená kukuřice

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.