reklama
hledat uživatel
       

Vařená kukuřice

Výbornou kukuřici si už můžete dopřát i doma, a to bez náročné přípravy.


  • 4,2

    235×

    4,2 235
  • 20 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme kukuřici - mraženou sladkou kukuřici klas. Lze koupit v každém větším obchodě. Prodávají se většinou po dvou kusech za asi 40 Kč. Hrnec naplníme vodou tak, aby byly kukuřice celé potopené. Vodu osolíme a hrnec přiklopíme pokličkou.

Vodu přivedeme k varu. Když se nám voda začne vařit, tak sundáme pokličku a dál vaříme kukuřice. Je potřeba občas dolít vodu tak, aby byla kukuřice stále celá potopená. Vaříme do té doby, než nám kukuřice změkne, asi tak 20 minut.

Když je kukuřice měkká, přidáme do vroucí vody máslo a počkáme, až se ve vodě rozpustí. Poté vodu vypneme a kukuřice vytáhneme. Pro lepší manipulaci při jídle je dobré napíchnout kukuřici na špejli.

Poté stačí jen kukuřici po celé její ploše rovnoměrně osolit. Vařené kukuřice ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařená kukuřice

    Celkový počet komentářů: 80
    • Vladimír
      Vladimír

      Mraženou opravdu jen v nouzi

      Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

      12.08.2013 18:53:19

    • Vladimír
      Vladimír

      Mraženou opravdu jen v nouzi

      Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

      12.08.2013 18:24:13


    • Moneta36
      Moneta36

      Kukuřice je nejlepší z vlastní zahrádky. Nepotřebuje nějakou zvláštní náročnou péči, jen ostříhávat květy a toť vše. Vydrží jakékoli počasí, není náchylná na choroby, škůdcům také moc nechutná a navíc dělá na zahradě pěkný stín...

      08.08.2013 10:32:39

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Přidávat do hrnce s kukuřicí sůl je nesmysl, kukuřice je potom tvrdá. Takže solit až když máte kukuřici na talíři :)

      17.07.2013 12:51:01

    • berdy
      berdy

      právě jsem přinesl ze zahrady tři klasy sladké kukuřice, ale než jsem je stačil hodit všechny do hrnce, tak jsme jeden snědli syrový :-)

      12.08.2012 20:22:45

    • isis
      isis

      To jsme to dopracovali,už se i ta kukuřice musí krást:)))

      06.08.2012 23:03:30

    • martin
      martin

      koukam samej zlodej tady..

      29.07.2012 20:05:45

    • zuzpie
      zuzpie

      Kukuřice byla vynikající,ovšem koupená v obchodě.Když jsem si jí sama utrhla na poli,nestačily mi k dovaření ani tři hodiny,letěla do koše.

      24.07.2012 15:21:57

    • Kuchař Pat
      Kuchař Pat

      Tak jsem vařil kUKUŘICI v osolené vodě a Papiňáku 2,5 hodiny..... Co by jste řekli??? Potrava pro Kamenožrouta:D:D:D

      Zítra zkusím vodu neosolenou, jdu spát hladovej:)))

      06.09.2011 22:52:07


    Nalezeno receptů: 80

    Přidat příspěvek k receptu Vařená kukuřice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.