reklama
hledat uživatel
       

Vařená kukuřice

Výbornou kukuřici si už můžete dopřát i doma, a to bez náročné přípravy.


  • 4,2

    209×

    4,2 209
  • 20 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme kukuřici - mraženou sladkou kukuřici klas. Lze koupit v každém větším obchodě. Prodávají se většinou po dvou kusech za asi 40 Kč. Hrnec naplníme vodou tak, aby byly kukuřice celé potopené. Vodu osolíme a hrnec přiklopíme pokličkou.

Vodu přivedeme k varu. Když se nám voda začne vařit, tak sundáme pokličku a dál vaříme kukuřice. Je potřeba občas dolít vodu tak, aby byla kukuřice stále celá potopená. Vaříme do té doby, než nám kukuřice změkne, asi tak 20 minut.

Když je kukuřice měkká, přidáme do vroucí vody máslo a počkáme, až se ve vodě rozpustí. Poté vodu vypneme a kukuřice vytáhneme. Pro lepší manipulaci při jídle je dobré napíchnout kukuřici na špejli.

Poté stačí jen kukuřici po celé její ploše rovnoměrně osolit. Vařené kukuřice ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařená kukuřice

    Celkový počet komentářů: 77
    • ja
      ja

      Nevím jak si pomůžete když tam dáte tu pokličku ale jak myslíte:-)

      21.09.2013 17:12:16

    • Lidy
      Lidy

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Léta letoucí si při podzimu na poli uzmu, pár kukuřic (zahrádku nemaje¨), ze šustí nadělám panenky na ozdobu, jádro vařím cca 2 hodiny, ještě horké potřu máslem a posolím a v ubrousku už je připraveno k baště. Pozor u redukčních dietářů,, ač zelenina, je to kalorická bomba !

      10.09.2013 06:01:02

    • Vladimír
      Vladimír

      Mraženou opravdu jen v nouzi

      Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

      12.08.2013 18:53:19


    • Vladimír
      Vladimír

      Kukuřice z pole je špatná????

      Právě jsem si přečetl, že kukuřice z pole je pouze pro zvířata.... Takže vzkazuji všem blbům, co tohle roznáší, že je to zcela normální kukuřice, jen trochu jiná odrůda. Ta "pro lidi" je totiž jen způsob, jak donutit blby jako jste vy, kupovat tu "jedlou" a nechodit pro tu zadarmo. Dá se říct, že ta z pole, je lepší, jako ta předražená z obchodů. Konzumuji kukuřici z pole už bezmála 35 let a věřte nebo ne, opravdu mě nic není. Vám ale zřejmě něco upadlo na hlavu. Bože, jak já nesnáším tenhle blbej národ ovcí.

      12.08.2013 18:42:03

      • radek
        radek

        Re: Kukuřice z pole je špatná????

        Ty si ale zakomplexovanej trotl, vid? :-) Zajdi k doktorovi, člověče.

        08.09.2013 21:03:25

      • Risi
        Risi

        Re: Kukuřice z pole je špatná????

        Bohužel tento národ je nehorázné stádo....

        09.09.2013 15:06:45

      • Pavla
        Pavla

        Re: Kukuřice z pole je špatná????

        jako, že kradete kukuřici už bezmála 35 let? A to je jako v pořádku? Takže kdo si koupí kukuřici v obchodě, protože prostě nechce okrádat zemědělce, kteří v naší zemi rozhodně nemají na růžích ustláno, je blb??????

        09.09.2013 19:20:25

      • Anežka
        Anežka

        Re: Kukuřice z pole je špatná????

        Jojo souhalsím s paní že je to normální kukuřice nikdo vám nekáže ji krást na polu můžete ji vypěstovat i před panelákem tak nevím kde tá v obchodě v mažáku roste asi ve skladech v supermaketu co vy pitomci si myslite

        10.09.2013 12:50:52

    • Vladimír
      Vladimír

      Mraženou opravdu jen v nouzi

      Obdivuji autory receptů na vařenou mraženou kukuřici..... Je opravdu veliký rozdíl, mezi mraženou a čerstvou. Vařit mraženou kukuřici opravdu nemusíte 20 minut a už vůbec ne dolévat vodou. Kukuřice není fazole. Dále bych rád zmínil, že než dát 40,- Kč za mražené dva zdechlé klásky, je opravdu lepší, natrhat si je na poli. Nejedná se o polní pich a pokud s tím máte přece jen problém, tak oslovte nějakého zemědělce a ten vám jich za stovku natrhá pytel. Mražené kklásky jsou chuťově v háji oproti těm čerstvím a divím se, že to tady někteří, rádoby kuchaři ani nezmíní a rovnou začínají receptem na kukuřici mraženou. Jedná se zřejmě o měšťáky, což bych ještě pochopil, ale že se běžně v obchodech prodává i kukuřice chlazená, vakuově balená, tak to už nechápu, že se nezmíní.

      12.08.2013 18:24:13

    Nalezeno receptů: 77

    Přidat příspěvek k receptu Vařená kukuřice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.