reklama
hledat uživatel
       

Vařená kukuřice

Výbornou kukuřici si už můžete dopřát i doma, a to bez náročné přípravy.


  • 4,2

    209×

    4,2 209
  • 20 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce dáme kukuřici - mraženou sladkou kukuřici klas. Lze koupit v každém větším obchodě. Prodávají se většinou po dvou kusech za asi 40 Kč. Hrnec naplníme vodou tak, aby byly kukuřice celé potopené. Vodu osolíme a hrnec přiklopíme pokličkou.

Vodu přivedeme k varu. Když se nám voda začne vařit, tak sundáme pokličku a dál vaříme kukuřice. Je potřeba občas dolít vodu tak, aby byla kukuřice stále celá potopená. Vaříme do té doby, než nám kukuřice změkne, asi tak 20 minut.

Když je kukuřice měkká, přidáme do vroucí vody máslo a počkáme, až se ve vodě rozpustí. Poté vodu vypneme a kukuřice vytáhneme. Pro lepší manipulaci při jídle je dobré napíchnout kukuřici na špejli.

Poté stačí jen kukuřici po celé její ploše rovnoměrně osolit. Vařené kukuřice ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vařená kukuřice

    Celkový počet komentářů: 77
    • kangaroo
      kangaroo

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Ahoj,
      měl bych následující dotaz ohledně kukuřice z pole:
      Většina jezedáků jsou dnes spíš chemici než zemědělci, takže spíš než jestli někomu bude ten klas chybět se zajímám, jak je to s postřiky. Máte někdo představu, kdy a čím se kukuřice stříká a jakou to má ochrannou lhůtu?
      Díky za každou rozumnou odpověď.

      06.11.2014 09:24:51

    • Hanka
      Hanka

      Krmná kukuřice

      Zdravím všechny chytrolíny - ráno jsem byla se psem na poli s krmnou kukuřicí, utrhla jsem si 4 kousky a před chvílí jsem je dovařila - po hodince vaření jsou krásně oranžovožluté a měkké... A to i přes to, že je konec září!!! Kukuřice jsme ihned po vytáhnutí z vody potřeli máslem a posolili a jen se po nich zaprášilo... Mňam :-)

      27.09.2014 11:02:00

    • Bagorz
      Bagorz

      Jak dlouho vařit?!

      Vtip je vtom,že kukuřice-ať už cukrová,nebo krmná-musí mít okrovou barvu a né žlutou až oranžovou!!!Při vaření zežloutne a stačí vařit 10-15minut.Žlutý klas(syrový)už je tvrdý a můžete ho vařit i dvě hodiny a neni dobrý.Cukry vněm se změní na škrob a je tvrdý,bez chuti.

      18.09.2014 15:32:55


    • Olga
      Olga

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Ted jsem četla,že se kukuřice nemá ve vodě solit že pak ztvrdne,spíš prý dát cukr,osolit až na talíři

      30.08.2014 21:37:59

    • Gwaine
      Gwaine

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Dneska zkusím tam snad se mi povede :)

      25.08.2014 09:07:04

    • Aragorn
      Aragorn

      Komentář k receptu Vařená kukuřice

      Bože ... tu je popsaný recept a lidi se tu dohadují o tom, zda je kukuřice z pole v pořádku a nebo ne -_- ...

      BTW: Paní/Slečna Pavla si asi myslí, že pár kukuřic ročně položí chudáky zemědělce, kterým je to stejně tak nějak jedno ...

      31.07.2014 20:26:31

      • Andrea
        Andrea

        Re: Komentář k receptu Vařená kukuřice

        Mám dost jak se lidi dokážou napadat kvůli kukuřici. Už si ani nemám na tu kukuřici chuť. No hold jsme národ blbů :(

        08.10.2014 09:38:15

      • kangaroo
        kangaroo

        Re: Komentář k receptu Vařená kukuřice

        Ahoj,
        měl bych následující dotaz ohledně kukuřice z pole:
        Většina jezedáků jsou dnes spíš chemici než zemědělci, takže spíš než jestli někomu bude ten klas chybět se zajímám, jak je to s postřiky. Máte někdo představu, kdy a čím se kukuřice stříká a jakou to má ochrannou lhůtu?
        Díky za každou rozumnou odpověď.

        06.11.2014 09:35:34

    • John
      John

      this kukuris is very very good.I speaking kukuris is very very very very very gooood!!!!!!!

      14.03.2014 14:13:37

    • marek
      marek

      zereme uz jen chemiji

      vyserte se na varenou kukuricu.je to chemickej humus.pred 20.rokama to slo zrat i z pole odkudkoliv.dnes to musis varit aspon 5hodin a nakonec to ani prase nezere.

      31.08.2013 22:50:48

    Nalezeno receptů: 77

    Přidat příspěvek k receptu Vařená kukuřice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.