reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Postup přípravy

Celer očistíme, oloupeme a dáme uvařit do osolené vody. Po uvaření celer nastrouháme na hrubém struhadle. Vývar z celeru uschováme na pozdější použití.

Ovesné vločky smícháme s uvařeným a nahrubo nastrouhaným celerem, směsí rybího koření, přidáme sojovou omáčku a lze přidat i worchesterovou omáčku. Vše zalijeme asi 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru, ve kterém jsme vařili celer. Pokud nestačí, přidáme zeleninový vývar z kostky. Necháme namočené v lednici aspoň 3 - 4 hodiny (nejlépe však přes noc).

Před smažením zahustíme strouhankou do hustoty karbanátkové hmoty a tvoříme ne příliš velké porce ve tvaru ryb. Obalujeme ve strouhance nebo ve směsi na obalování Hraška (směs hrachu a bezlepkových obilovin) či v bramborových lupíncích rozdrcených v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
Používám všechny druhy obalování, protože na míse pak vytvoří různé obaly pěkně barevnou kombinaci od sytě žlutých, přes oranžové až po červené kousky.

Vegeryby smažíme na oleji dozlatova. Je dobré vždy stáhnout trochu teplotu a smažit několik minut zvolna. Množství vyjde asi na 15 kousků velikosti přibližně na délku dlaně s prsty.

Vánoční vegeryby podáváme s bramborovým salátem s kořeněnou zálivkou, chutná dobře i s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční vegeryba

    Celkový počet komentářů: 1

    • Helus
      Helus

      paradny receptik

      Receptik sa mi paci,urcite vyskusam.

      17.11.2017 18:09:04


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční vegeryba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.