reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční šneci pro gurmány

Jednoduchý a skvělý recept na šneky.


  • 3,1

    12×

    3 12
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 792 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Postup přípravy

Používám již koupené šneky uvařené v bujonu (48ks), které koupím na internetu. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť. Není šnek jako šnek. K tomu si koupím prázdné ulity taky 48 ks, abych měl šneky do čeho naplnit. Nebo když nemáme, uděláme si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložíme, aby neuteklo to výborné máslo, které udělám následovně.

Vezmeme kostku másla. Česnek očistíme a utřeme. Petrželku nasekáme. S máslem smícháme česnek, vrchovaté lžíce petrželky, rovnou lžičku pepře, brusinky, sůl a chilli koření. Vše rozmícháme opravdu dobře.

Vezmeme ulity a do každé ulity nacpeme šneka. Cpeme ho co nejvíce, aby se nám do ulity vešlo i máslo. Ulitu bohatě doplníme máslem. Ulity dáme na pekáček pro šneky nebo na talířek a to tak, aby se rozpouštějící máslo nevylilo na něj. Tedy ústím ulit nahoru, jako je to na fotce.

Rozpálíme troubu na 220 °C a dáme tam vánoční šneky na asi 6 minut zapéct.

Vánoční šneky pro gurmány podáváme s bílým pečivem a bílým suchým vínem.
Na osobu počítám 12 - 16 ks, jako předkrm stačí 6ks. Zbylé šneky, které nesním, zamrazím na příště a máslo taky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční šneci pro gurmány

    Celkový počet komentářů: 2

    • Soptík
      Soptík

      Už jsem našla

      Děkuji, už nemusíte odpovídat, našla jsem prodejce.http://www.gourmet1.biz/cz/sneci-speciality/sneci-v-bujonu/

      18.11.2009 09:39:51

    • Soptík
      Soptík

      Kde je koupit?

      Zajímalo by mne, kde se dají šneci v bujónu koupit. Když jsem hledala na internetu našla jsem jen ten stejný recept tady http://www.prima-recepty.cz/recept/41744-vanocni-sneci-delikatesa/ ale prodejce šneků nikde.

      18.11.2009 09:35:54


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční šneci pro gurmány

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.