reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vánoční salát z Argentiny

Krásně červený, voňavý a chutný je pravý vánoční argentinský salát.


  • 3,6

    3,6 5

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

salát



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, nakrajíme zhruba na 2cm slné kostky, posypeme argentinským kořením a paprikou. Necháme hodinu propéct v troubě.

Připravíme si hlubokou pánev a nalijeme do ní dostatek oleje.
Olej se prohřeje při středním plamenu. Když je olej dost prohřátý, dejme maso do pánve. Nemícháme pět minut.
Mezitím si umyjeme zeleninu. Vezmeme si středně velkou mísu. Maso promícháme. Plamen snížíme a zalijeme marinádou. Přikryjeme pokličkou a dusíme.

Rajčata nejdříve nakrájíme na silné plátky a potom na čtverečky. Červené papriky na proužky a zelenou na velké kostky. Mrkev oloupeme, nakrájíme ve tvaru trojúhelníčků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na mini čtverečky. Všechno zamícháme v míse, polijeme 10ml octem, přisypeme sůl, pepř, 5 špetek papriky, majoránku, argentinské koření - asi 1 a půl čajové lžičky a vegetu. Pořádně promícháme a nalijeme polovinu sklenice vody.

Vánoční salát z Argentiny necháme uležet 2 hodiny v lednici. Hovězí vyjmeme ze sporáku a dáme na talíř. Až vychladne do normální teploty, vyndáme salát, hovězí přidáme do něj a promícháváme. Nakonec přidáme koňak.

Vánoční salát z Argentiny podáváme studeny a samotný, dobře ale chutná se steakem a americkými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční salát z Argentiny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.