reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vánoční rybí polévka

Vnitřnosti a hlava kapra se skvěle hodí na přípravu polévky.


  • 3,2

    466×

    3,1 466
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Rozpůlíme rybí hlavu, odstraníme žábry a oči. Hlavu omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Hlavu musíme uvařit do měkka.


Do hrnce dáme 1/2 lžíce másla a osmahneme na ní zlehka zeleninu. Přidáme vnitřnosti, které sme očistili a pokrájeli na menší kousky. Podusíme, zalijeme vývarem z hlavy, aby byla zelenina i s vnitřnostmi byla potopená a povaříme 10 až 15 minut. Připravíme si světlou jíšku ze zbytků másla a mouky, kterou pak zalijeme vývarem z hlavy, rozmícháme a 15 minut vaříme.


Vývar s jíškou přecedíme k zelenině, polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme maso obrané z hlavy a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Polévku podáváme s opečenými kostičkami housky nebo chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Prokop
      Prokop

      Pro větší říz přidávám ještě sušený česnek v prášku, drcený kmín a trochu pepře ... a co se týče půlení hlavy, jde to snadno, když se použijí nůžky na maso

      24.12.2013 12:00:26

    • barro
      barro

      Vařím ji už čtvrtý rok a je stále v kurzu ;-)

      23.12.2013 16:52:33

    • tom
      tom

      Ja pridavam do polevky nekolik lzic hrasku v nalevu.

      23.12.2011 15:41:43


    • Jakub
      Jakub

      Rozpůlíme hlavu?

      Ahoj kuchtíci,

      jen mně nějak nesedí to půlení hlavy... Ale jinak recept super.

      21.12.2011 17:49:54

    • neligrej
      neligrej

      Také ji tak nějak vařím,moc jsme si pochutnali.

      27.12.2010 07:16:31

    • Tomáš
      Tomáš

      Příprava je trošku náročnější, ale výsledek stál za to. Jako od babičky :-)

      25.12.2010 09:00:15


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.