reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční rybí polévka

Vnitřnosti a hlava kapra se skvěle hodí na přípravu polévky.


  • 3,2

    466×

    3,1 466
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Rozpůlíme rybí hlavu, odstraníme žábry a oči. Hlavu omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Hlavu musíme uvařit do měkka.


Do hrnce dáme 1/2 lžíce másla a osmahneme na ní zlehka zeleninu. Přidáme vnitřnosti, které sme očistili a pokrájeli na menší kousky. Podusíme, zalijeme vývarem z hlavy, aby byla zelenina i s vnitřnostmi byla potopená a povaříme 10 až 15 minut. Připravíme si světlou jíšku ze zbytků másla a mouky, kterou pak zalijeme vývarem z hlavy, rozmícháme a 15 minut vaříme.


Vývar s jíškou přecedíme k zelenině, polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme maso obrané z hlavy a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku. Polévku podáváme s opečenými kostičkami housky nebo chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Prokop
      Prokop

      Pro větší říz přidávám ještě sušený česnek v prášku, drcený kmín a trochu pepře ... a co se týče půlení hlavy, jde to snadno, když se použijí nůžky na maso

      24.12.2013 12:00:26

    • barro
      barro

      Vařím ji už čtvrtý rok a je stále v kurzu ;-)

      23.12.2013 16:52:33

    • tom
      tom

      Ja pridavam do polevky nekolik lzic hrasku v nalevu.

      23.12.2011 15:41:43


    • Jakub
      Jakub

      Rozpůlíme hlavu?

      Ahoj kuchtíci,

      jen mně nějak nesedí to půlení hlavy... Ale jinak recept super.

      21.12.2011 17:49:54

    • neligrej
      neligrej

      Také ji tak nějak vařím,moc jsme si pochutnali.

      27.12.2010 07:16:31

    • Tomáš
      Tomáš

      Příprava je trošku náročnější, ale výsledek stál za to. Jako od babičky :-)

      25.12.2010 09:00:15


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.