reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na obalení

těsto

Postup přípravy

Máslo si vyndáme chvíli předem z lednice. Můžeme použít i tuk na pečení. Ořechy si umeleme nebo již koupíme namleté.

Do mísy nebo na vál prosejeme cukr s moukou, poté do směsi přidáme žloutky a ořechy. Zapracujeme postupně máslo, pudinkový prášek, kakao, instantní kávu a vše poctivě zpracujeme. Když máme těsto zpracované, dáme ho alespoň na půl hodiny uležet do lednice.

Z uleženého těsta, které jsme si dali do lednice, tvarujeme rohlíčky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky Caffe Latte pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 5 - 8 minut, poté postupně stahujeme teplotu až ke 120 °C a pečeme do růžova.

Ještě horké rohlíčky obalujeme v námi vybrané směsi, na výběr máme ze tří. Cukr moučka + rumový cukr, cukr moučka + mandlový cukr, cukr moučka + skořicový cukr.
Doporučuji si cukr prosypat alespoň jednou přes síto, lépe se to potom smíchá a obaluje.

Obalené vánoční rohlíčky Caffe Latte ukládáme do krabice vyložené papírovými utěrkami. Necháme je den v pokojové teplotě uležet a poté je můžeme skladovat. Klidně se nebojte dát je do mrazáku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vánoční rohlíčky Caffe Latte

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Vánoční rohlíčky Caffe Latte