Skvělý recept na jednoduchý teplý nápoj vhodný na vánoční stůl.
130 ml | rum |
500 ml | voda |
1 ks | pomeranč |
1 ks | citron |
4 ks | hřebíček |
140 g | cukr krupice |
1 ks | badyán |
500 ml | bílé víno |
2 ks | skořice celá |
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu. Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu. Ihned podáváme.
Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník
Voňavé nápoje pro zahřátí: Zkuste jablečný punč, grog i kokosovou kávu
Začaly zimní radovánky a milovníci sněhu a zimních sportů vyráží na hory. Po dlouhých hodinách strávených na sjezdovkách nebo na běžeckých tratích člověk promrzne a tak nejjednodušší a nejúčinnější způsob jak zahřát prokřehlé tělo je teplý nápoj s kapkou alkoholu nebo bez. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, jak se zahřát teplým nápojem. Mezi nejčastěji podávané horké nápoje patří samozřejmě svařené víno a grog. Základem těch nejlepších voňavých drinků je dobré víno, silný rum a hlavně různé druhy koření, které připravovaným nápojům dodá chuť a nezapomenutelné aroma.
autor ikllombgh
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena