reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Na másle nebo husím sádle orestujeme šalotku nakrájenou nadrobno. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku, chvíli restujeme a odstavíme.

Naříznuté kaštany uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Housky nebo rohlíky či chléb nakrájíme na kostičky, přidáme šalotkový základ, kaštany, smetanu, 3 celá vejce a 2 žloutky. Směs musí být hladká, podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky nebo naopak trochu mléka. Směs osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Husu důkladně očistíme, osolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Husu propícháme, aby vytekl při pečení tuk. Husu naplníme připravenou nádivkou a husu podle potřeby zašijeme kuchyňskou nití.

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Připravenou husu vložíme na pekáč s palcem vody prsy dolů a pečeme 15 minut při 220 °C. Teplotu po 15 minutách snížíme na 160 °C a pečeme asi 2 hodiny. Občas husu obrátíme. Podléváme vlastní šťávou. Po upečení podle potřeby podlijeme čerstvým kuřecím vývarem, ze kterého si potom připravíme omáčku. Hotovou husu odebereme a udržujeme v teple.

Omáčku si připravíme ze základu od husy. Základ přelijeme do kastrolu a zahustíme hladkou moukou. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou a převařenou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Podle hustoty přidáme vývar nebo mouku.

Vánoční plněnou husu upravíme na tác a podáváme s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod. Omáčku můžeme servírovat i zvlášť v misce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční plněná husa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.