reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční perníčky

Recept na perníčky, které jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Při dobrém uskladnění vydrží velmi dlouho.


  • 4,5

    70×

    4,5 70
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Mouku s cukrem prosejeme do větší mísy, k nim přidáme koření a prášek do pečiva. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.

Druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech, který si vyložíme papírem na pečení. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme polevou, kterou připravíme vymícháním bílku s cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronu.

Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Na druhé straně dobře uskladněné vydrží velmi dlouho.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční perníčky

    Celkový počet komentářů: 13
    • Martin
      Martin

      První pokus o perníčky. Povedlo se a jsou dokonalé. Děkuji za recept.

      11.12.2019 21:49:29

    • Olna
      Olna

      Tak nevím. Skoro v každém receptu, které jsou si stejně podobné, se objevuje kypřící prášek a vzápětí těsto nechat uležet. Podle mne je to špatně a mělo by se vyválet a upéci hned. Kypřící prášek totiž ve spojení s cukrem začne ihned pracovat. PROTO (!) se dává do třených těst až nakonec s moukou a HNED se peče. Prodleva má být co nejkratší. Nebo jste někde slyšeli, že se má třené těsto nechat uležet v ledničce?

      03.12.2019 08:47:46

    • Bebe
      Bebe

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      proč se bagru říká bagr?

      19.12.2018 11:11:55


    • Jana
      Jana

      Pekla jsem na 150° a jsou skvělé, stejně jako loni :) Jen dávám o vajíčko víc a trochu víc medu. Jsou tak akorát měkké a potřené vajíčkem vypadají moc dobře :) Prostě ňamka.

      11.12.2016 14:21:14

    • niki
      niki

      jak tady všeci píšou po upečení tvrde tak to pečte na 150 stupňů a těsto potřete vejcem pečlivě potom jsou měkoučké a voňavoučké předem děkuji za odpověť jestli pomohlo děkuji Niki

      08.10.2016 14:15:58

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Včera jsem dopekla a jsou výtečné.Vůbec nejsou tvrdé.Už čekají jen na ozdobení.

      06.12.2015 13:32:01

    • Libor
      Libor

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Možná to není v těstě, ale v hlavě :D . Mně se to podle receptu povedlo skvěle.

      19.12.2013 16:38:01

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Podle tohoto receptu jsem dělala perníčky v loni, výborné, ale opravdu hodinu po vychladnutí tvrdé jak kámen. Ale stačí k perníčkům přidat do krabice kousek jablka, a oni si z toho jablka natahají vlhkost, a budou po dni měkké :-)

      14.12.2013 14:05:13

    • Dagi
      Dagi

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Perníčky jsme zkoušeli a ihned po upečení byly měkké..to ano, ale po vychladnutí tvrdé jak beton. Zklamání.

      06.12.2013 15:08:44

    • Naštvaná kuchařka
      Naštvaná kuchařka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Těsto jsem dělala přesně podle receptu a trhalo se a nešlo s ním pracovat.. přes noc jsem ho nechala uležet a další den jsem do něj musela přidat máslo a vajíčko, protože prostě nedrželo pohromadě a s pečením jsem tedy musela čekat až do dalšího dne. Asi tak dobře nejde nahradit máslo medem. Perníčky nejsou ani měkké, jak píšete, recept mě opravdu zklamal.

      24.11.2013 15:44:36


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.