reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční perníčky

Recept na perníčky, které jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Při dobrém uskladnění vydrží velmi dlouho.


  • 4,5

    70×

    4,5 70
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Postup přípravy

Mouku s cukrem prosejeme do větší mísy, k nim přidáme koření a prášek do pečiva. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.

Druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech, který si vyložíme papírem na pečení. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme polevou, kterou připravíme vymícháním bílku s cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronu.

Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Na druhé straně dobře uskladněné vydrží velmi dlouho.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční perníčky

    Celkový počet komentářů: 13
    • Martin
      Martin

      První pokus o perníčky. Povedlo se a jsou dokonalé. Děkuji za recept.

      11.12.2019 21:49:29

    • Olna
      Olna

      Tak nevím. Skoro v každém receptu, které jsou si stejně podobné, se objevuje kypřící prášek a vzápětí těsto nechat uležet. Podle mne je to špatně a mělo by se vyválet a upéci hned. Kypřící prášek totiž ve spojení s cukrem začne ihned pracovat. PROTO (!) se dává do třených těst až nakonec s moukou a HNED se peče. Prodleva má být co nejkratší. Nebo jste někde slyšeli, že se má třené těsto nechat uležet v ledničce?

      03.12.2019 08:47:46

    • Bebe
      Bebe

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      proč se bagru říká bagr?

      19.12.2018 11:11:55


    • Jana
      Jana

      Pekla jsem na 150° a jsou skvělé, stejně jako loni :) Jen dávám o vajíčko víc a trochu víc medu. Jsou tak akorát měkké a potřené vajíčkem vypadají moc dobře :) Prostě ňamka.

      11.12.2016 14:21:14

    • niki
      niki

      jak tady všeci píšou po upečení tvrde tak to pečte na 150 stupňů a těsto potřete vejcem pečlivě potom jsou měkoučké a voňavoučké předem děkuji za odpověť jestli pomohlo děkuji Niki

      08.10.2016 14:15:58

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Včera jsem dopekla a jsou výtečné.Vůbec nejsou tvrdé.Už čekají jen na ozdobení.

      06.12.2015 13:32:01

    • Libor
      Libor

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Možná to není v těstě, ale v hlavě :D . Mně se to podle receptu povedlo skvěle.

      19.12.2013 16:38:01

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Podle tohoto receptu jsem dělala perníčky v loni, výborné, ale opravdu hodinu po vychladnutí tvrdé jak kámen. Ale stačí k perníčkům přidat do krabice kousek jablka, a oni si z toho jablka natahají vlhkost, a budou po dni měkké :-)

      14.12.2013 14:05:13

    • Dagi
      Dagi

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Perníčky jsme zkoušeli a ihned po upečení byly měkké..to ano, ale po vychladnutí tvrdé jak beton. Zklamání.

      06.12.2013 15:08:44

    • Naštvaná kuchařka
      Naštvaná kuchařka

      Komentář k receptu Vánoční perníčky

      Těsto jsem dělala přesně podle receptu a trhalo se a nešlo s ním pracovat.. přes noc jsem ho nechala uležet a další den jsem do něj musela přidat máslo a vajíčko, protože prostě nedrželo pohromadě a s pečením jsem tedy musela čekat až do dalšího dne. Asi tak dobře nejde nahradit máslo medem. Perníčky nejsou ani měkké, jak píšete, recept mě opravdu zklamal.

      24.11.2013 15:44:36


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.