reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční ovocný chléb - rakouský kletzenbrot

Tradiční recept na vánoční pečivo našich sousedů, je plné vůní a ovoce.


  • 5,0

    5 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Vloni jsem poslouchala v rádiu před Vánocemi rozhovor s jednou polskou modelkou, která žije v Rakousku a moderátorky z ní vymámily recept na vánoční pečivo, které na Vánoce připravuje. Hodně mě to zaujalo, a tak jsem to vyzkoušela. Po buchtě se jen zaprášilo a rodinka mě nutí úplně opustit klasickou českou vánočku a na Vánoce péct jenom tohle. Takže po osobní zkušenosti jen a jen doporučuji!

Ovoce nakrájíme, pokapeme rumem a necháme aspoň hodinu odležet. Prosátou mouku společně s cukrem, kořením, práškem do pečiva a trochou soli zamícháme v míse. Potom opatrně přilijeme podmáslí. Důkladně promícháme v hladké těsto.

Zvolna přidáváme ovoce a po promíchání vytvoříme buď bochník, který umístíme do formy, anebo pokud je těsto řidší, do tukem vymazané a moukou vysypané formy jej přímo nalijeme.

Vánoční ovocný chléb pečeme asi hodinu při 180 °C, ale samozřejmě přitom respektujeme zkušenost s vlastní troubou a teplotu i délku pečení si přizpůsobíme. Hotový vánoční ovocný chléb pocukrujeme cukrem moučka.

Vánoční ovocný chléb nebo-li rakouský kletzenbrot je vynikající a neuvěřitelně dlouho vydrží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční ovocný chléb - rakouský kletzenbrot

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.