reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční medové perníčky

Recept na perníčky, které se nemusí nechávat odležet, já je peču asi 1 týden před vánočními svátky.


  • 3,9

    39×

    3,8 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 702 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 938 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

Krupicový cukr, vejce, žloutek, perníkové koření dáme do misky a třeme 1/2 hodiny. Do kastrolu dáme med, který necháme povařit, do vařícího medu přidáme 1/2kg mouky a promícháme.

Na vál dáme další 1/2kg mouky, medovou směs a perníkové koření utřené s cukrem s vejci a žloutkem. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrojíme různé tvary. Perníčky upečeme v mírné až střední troubě.

Vánoční medové perníčky necháme vychladnout a různě zdobíme podle fantazie. Zdobíme třeba bílkovou polevou, kterou vymícháme z mletého cukru a pár kapek citronové šťávy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční medové perníčky

    Celkový počet komentářů: 4
    • mirkaro
      mirkaro

      Jednotlivé kusy chaloupky se k sobě daleko lépe přilepují ,když si rozpustíš na sporáku cukr krystal a za stálého míchání necháš zkaramelizovat do zlatava. Potom hned slepuješ a drží jako sekundové, okamžitě a pořádně .Hlavně se té hmoty nedotknout.

      03.12.2010 08:01:13

    • nine
      nine

      tak jsem se přesně držela receptu a musím konstatovat, že jestliže je vy pečete týden před Vanoci, musí být vaše rodina obdařena mimořádně silným chrupem...nerozkousal to ani náš staford :o)

      18.12.2008 12:56:12

      • Renata Hřebíčková
        Renata Hřebíčková

        Taky mám občas tvrdé perníčky - i podle vlastních receptů. Do krabice dám jablko, které se scvrkne a perníčky změknou. Nebo mi kamarádka doporučila dát krajíček chleba, takže zkouším letos.

        18.12.2008 15:19:42


    • pa-liska
      pa-liska

      Byla jsem ráda, že jsem našla receept na perníčky bez dlouhého čekání než změknou. Příprava těsta byla dost pracná, nedalo se pořádně vyválet a perníčky jsou tvrdé.

      07.12.2008 19:08:05


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční medové perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.