3 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
2 ks | rajče | |
1 hrst | pórek | |
800 g | kapr | |
1.5 ks | žlutá kapie | |
2 lžičky | drcený kmín | |
2 lžičky | worcestrová omáčka | |
1 ks | červená cibule | |
2 lžičky | mletý barevný pepř | |
2 lžíce | sladká sójová omáčka |
Kapra vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nasekáme hodně nadrobno. Kapii, rajčata a pórek či jarní cibulku pokrájíme na velikost kostek kapra. Vše vložíme do pánve (nejlépe wok) s trochou oleje, osolíme, okořeníme a zakápneme troškou sójové a worcestrové omáčky. Opatrně promícháme a krátce celou směs orestujeme. Stačí opravdu chvilka, tak aby ryba nebyla syrová a zelenina zůstala tzv. na skus. Vánočního kapra jinak dochutíme podle potřeby a můžeme servírovat.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Vánoční přípravy krok za krokem
Nastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena