reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční hustá omáčka

Starý rodinný recept pro ty, kteří na Štědrý den nechtějí jíst rybí polévku. Tento recept mám od své maminky, ta od své tchyně. Na Štědrý den neděláme rybí polévku (nejíme ji) a tato omáčka je její náhražkou.


  • 4,1

    4,1 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Houby namočíme. Zelí vaříme v kastrůlku zvlášť. Když je zelí poloměkké, začneme vařit v jiném kastrolu brambory (nakrájené na čtvrtky) spolu s houbami. Směs osolíme. Když je zelí téměř měkké, přidáme ho k bramborám a houbám. Dovaříme doměkka.

Smetanu (šlehačku) smícháme s moukou.

V kastrůlku na sádle nebo oleji připravíme zásmažku - zpěníme papriku a prolisovaný česnek.
Do směsi brambor, hub a zelí přidáme smetanu s moukou. Promícháme, aby se netvořily hrudky. Poté přidáme zásmažku (paprika s česnekem). Povaříme, případně dochutíme solí, vegetou nebo octem. Zdá-li se nám vánoční omáčka řídká, můžeme zahustit jíškou.

Vánoční hustou omáčku podáváme s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční hustá omáčka

    Celkový počet komentářů: 2

    • mafca
      mafca

      Proč omáčka je to polévka. podobnéá zelňačce .

      20.10.2009 23:06:49

      • March
        March

        Re: omáčka

        Pokud je "omáčka" správně připravena, má hustší konzistenci (díky smetaně a případnému zahuštění).Zelňačka je chuťově jiná,tato omáčka má hlavně smetanově houbovou chuť.

        20.02.2011 11:24:32


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční hustá omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.