reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční hovězí oříšek

Zkuste Vánoční večeři jinak. Recept na Vánoční Beefsteak - nejlépe z mladého býčka.


  • 2,8

    89×

    2,7 89
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mladou hovězí kýtu, nejlépe část "oříšek" připravíme k pečení.

V asi litru vody rozvaříme kostky hovězího bujonu. V hmoždíři najemno roztlučeme koření. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

Kýtu vydatně potřeme kořením a osolíme. Vložíme ji do pekáče, posypeme houbami, podlijeme bujonem, zakryjeme a pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi hodinu.

Po hodině kýtu na kraji ukrojíme. Pokud je střed červený, je vánoční oříšek akorát.

Vánoční hovězí oříšek podáváme podle chuti a fantazie. Oříšek je skvělý i jako studená snídaně druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vánoční hovězí oříšek

    Celkový počet komentářů: 1

    • Dr.Milan
      Dr.Milan

      p.Eugene kde jste to viděl jíst na vánoce býčka?

      19.12.2007 15:35:56

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční hovězí oříšek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.