reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánoční čokoládové pusinky

Recept na sladkou vánoční dobrotu.


  • 4,2

    4,2 5
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bílky ušleháme a pak přidáme cukr. Ušlehané bílky přendáme s mísou nad páru, kde bílky dál šleháme, až je hmota lesklá. Cukr se tím i rozpustí. Po odstavení nádoby musíme nechat bílky vychladit.

Mezitím si nasekáme na kousky čokoládu, kterou přidáme do sněhové vychladlé hmoty a jemně zamícháme.

Na plech si dáme pečící papír nebo vymastíme a pomocí dvou kávových lžiček tvoříme pusinky (bochánky).

Do mírně vyhřáté trouby dáme vánoční čokoládové pusinky péct. Po 5 minutách pootevřeme troubu a při 50 °C sušíme. Čokoládové pusinky jsou hotové, pokud do nich zlehka cvrkneme a ony nejsou na plechu přilepené.

Na 1 bílek použijeme 5 dkg cukru. Pusinky pak můžeme dělat v jakémkoli množství.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vánoční čokoládové pusinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.