Vánoční bezlepkové linecké cukroví

1 h 30 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3518x
Tradiční vánoční cukroví. Recept s bezlepkovým složením.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu.

Z těsta na linecké cukroví vyválíme plát 0,3 - 0,5 cm tenký a vykrajujeme libovolné tvary.

Linecké pokládáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Bezlepkové linecké cukroví pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C.

Vřelé linecké je křehké, proto ho necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu. Podle své fantazie můžeme vánoční bezlepkové linecké cukroví slepovat marmeládou či krémem, polévat čokoládou, namáčet a sypat zdobením.

autor receptu:

Vánoční bezlepkové linecké cukroví

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vánoční bezlepkové linecké cukroví

Přidat příspěvek k receptu Vánoční bezlepkové linecké cukroví
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept