reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vánočková žemlovka

Vyzkoušejte úžasnou vánočkovou žemlovku s tvarohem, jablky a skořicí. Chutná i těm, kteří mají na klasickou žemlovku negativní vzpomínky z dětství.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vánočku nakrájíme na plátky a zapékací mísu či pekáč vymažeme máslem.  

Připravíme si tvarohovou náplň, tedy v misce smícháme jeden tvaroh z vaničky, jeden z alobalu a osladíme podle chuti. V jiné misce si smícháme žloutky s mlékem. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli a 2 lžícemi krystalového cukru.

Jablka očistíme a nakrájíme na plátky.

Dno vymazaného pekáče pokryjeme plátky vánočky, potřeme smíchanými žloutky s mlékem, navrstvíme polovinu tvarohové náplně, poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovýcm cukrem. Můžeme přidat i rozinky, ořechy, plátky mandlí apod. Zatřeme zbytkem tvarohové náplně, opět poklademe plátky vánočky a rovnoměrně zalijeme zbytkem žloutků s mlékem.

Shora ještě dáme plátky másla a takto připravenou vánočkovou žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut. Deset minut před koncem pečení žemlovku vyndáme z trouby, naneseme sníh z bílků a necháme dopéci dozlatova.

Hotovou vánočkovou žemlovku servírujeme ještě teplou, například jako sladký oběd.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vánočková žemlovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.