reklama
hledat uživatel
       

Vanilkový krém

Recept na výborný a jednoduchý krém.


  • 3,6

    30×

    3,6 30
  • 20 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, kterou poté vychladíme.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z půlky citronu si vymačkáme šťávu.

Do vychladlé kaše dáme vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu.

Smícháme a vanilkový krém dáme ztuhnout do lednice.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vanilkový krém

    Celkový počet komentářů: 10
    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Vanilkový krém

      Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

      25.03.2014 19:10:20

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Vanilkový krém

      syrové žloutky by mi nevadily,ale ten recept,do žloutkových řezů se také nedává,tak nevím,ani nemám chuť ho zkoušet,raděj obyčejný puding

      16.10.2013 13:44:11

    • Petr
      Petr

      Fakt hnus ani slepice to nežraly!

      15.10.2013 20:50:26


    • duska
      duska

      ja sem stravila na WC cely den

      28.07.2011 19:15:54

    • petka
      petka

      ano opravdu je to skvele aani sem se z toho neposral doporucuji vsem

      28.07.2011 19:14:43

    • mila
      mila

      a co ty syrove zloutky?

      Nepripada mi vhodne konzumovat tepelne neupravena vejce, kdyz vsude kolem hrozi salmoneloza nebo jeste neco horsiho. ..

      08.08.2007 15:04:20

      • Martina Batelová
        Martina Batelová

        Re: a co ty syrove zloutky?

        Vážená Mílo, uznávám, že je pravda, že zejména nyní v letním čase je kolem nás spousta obav ze salmonely a však, do krému se dají jen těžko použít tepelně opracovaná vejce. Vážím si vašeho názoru, ale je jen na Vás zda recept vyzkoušíte či ne. Redaktoři vaření tu jsou proto, aby sdělovoli své ozkoušené recepty, typy a triky. Nikdo nikoho nenutí recepty vařit. Zkuste se porozhléhnout po našich stránkách, jistě se i pro vás nejde spousta receptů, které budou lahodit věšemu oku chuti a budou splňovat vaše normy. S pozdravem Autor

        25.08.2007 17:20:19

      • Premio
        Premio

        Re: a co ty syrove zloutky?

        Napsat,že vám nepřipadá vhodné používat tepelně neupravená vejce,mi připadá,jako kulinářské ignoranctví. V dneštní době je zcela běžné použití takových to vajec i v nejlepších restauracích. Tatarák z vařených vajec by šel asi těžko. A pokud máte z takových to vajec obavu,mimochodem neopodstatněnou,tak existují pasterované žloutky.

        15.10.2013 23:40:04

    • xenie
      xenie

      vanil.krém

      Dlouho jsem sháněla recept na krém,který je ve žloutkových řezech a bez tuku.Vypadá to, že to je ono! Vyzkouším, co nejdříve,zítra mám narozeniny. Doufám, že bude chutnat!

      07.08.2007 16:45:18


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Vanilkový krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.