Vanilkový krém pasticcera

30 min | příloha k moučníku | 1 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9911x
Známý italský krém pasticcera, kterým doplňujeme moučníky a dorty.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na plotnu dáme mléko s nastrouhanou a důkladně očištěnou citronovou kůrou. Pozor, jen žlutou část, neboť s bílou částí by krém zhořkl. Přidáme i vanilku, kterou rozpůlíme a špičkou nožíku ji vybereme. Přidáme trochu cukru a zamícháme.

Na plotnu dáme žloutky, které rozmícháme s cukrem do pěny. Mouku prosejeme a přisypáváme ji ke žloutkům. Za stálého míchání přiléváme mléko, ze kterého jsme odstranili citronovou kůru. Přivedeme k varu, nepřestáváme míchat a vaříme 3 - 4 minuty.

Vanilkový krém ihned přelijeme do mísy. Pokud vanilkový krém nebudeme hned používat, po vychladnutí přikryjeme transparentní kuchyňskou fólií a dáme do lednice.

Na pasticcera krém je více receptů - s maizenou, sojovým mlékem, ale dá se udělat i bez vajec.

Pasticcera krém je výborný do dortů a zákusků.

autor receptu:

Vanilkový krém pasticcera

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porci


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vanilkový krém pasticcera

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vanilkový krém pasticcera
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept