reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vanilkové sušenky z lisu na těsto

Dobré, přitom zcela obyčejné sušenky.


  • 4,7

    45×

    4,7 45
  • 1 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny ingredience zpracujeme v těsto a dáme na 1/2 hodiny do ledničky odležet.

Do těsta můžeme zapracovat i kakao a máme tmavé sušenky nebo smíchat tmavé a světlé těsto a máme mramorované sušenky.

Těsto na vanilkové sušenky dáme do lisu na těsto a protlačujeme různé tvary. Těsto tlačíme přímo na plech vymazaný 100% tukem nebo olejem.

Vanilkové sušenky z lisu na těsto pečeme na 180 °C asi 15 - 20 minut. Ještě teplé sušenky odlepíme od plechu.

Vanilkové sušenky z lisu na těsto podáváme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vanilkové sušenky z lisu na těsto

    Celkový počet komentářů: 22
    • myšinec
      myšinec

      Povedlo se :)

      Testo jsem udelala podle zakladniho predpisu, akorat jsem dala maslo a heru pul na pul, pokrajela na mensi na nechala na pul minuty povolit v mikrovlnce. Testo jsem nedavala odpocinout do lednicky. Pri pokojove teplote slo pekne tvarovat,dobre se odlepovalo od lisu. Davala jsem na nevymazany plech, po upeceni je treba za tepla susenky sesbirat, jak pise pani vyse. Dekuju za rady :)

      31.01.2018 12:00:06

    • Matyáš Němec
      Matyáš Němec

      muzu se zeptat musim pouzit ten lis nebo vytvarovat sam nebo krajitkem

      18.10.2017 14:34:43

    • MarieH.
      MarieH.

      Vanilkové sušenky z lisu na těsto

      Až nyní po Vánocích jsem si přečetla tuto diskuzi a chci poradit :
      mám lis Univerzal asi 30 let a každý rok napeču spoustu cukroví, ale cukroví je samozřejmě větší a silnější než klasicky vykrajované. Komu to nevadí tak recept:

      30 dkg hladké mouky, 20 dkg másla nebo Hery / já dávám na půl / 10 dkg cukru moučky, 1 žloutek, citron. kůra - nechat odležet, do lisu pokojová teplota
      plech nevymazávat, nesmí být teplý jinak lis klouže a jsou z toho nevzhledné tvary.
      Můžete ubrat mouku a přidat kakao, ořechy, kokos ale vše jemně umleté a asi 5 dkg.
      Pro příští pečení přeji hodně úspěchů !!!!!!!!

      23.01.2016 18:06:44

      • ILONA
        ILONA

        Re: Vanilkové sušenky z lisu na těsto

        Ahoj, koupila jsem před vánocemi lis na těsto, zkusila jsem recept uvedený
        v návodu a vůbec mi to nešlo. Tak jsem si přečetla diskuze a poučila jsem se. Použila jsem recept uvedený v diskuzích, tak aby těsto bylo trochu řidší a nebylo moc tuhé. A nedávala jsem ho ztuhnout do ledničky. Hlavně to chce vážně stříkat rovnou na plech a ne na papír. Povedly se 2 plechy (asi 50ks) úžasných vanilkových sušenek. Příšte zkusím nějakou obměnu : skořicové, makové, ořechové, zázvorové , kokosové nebo barevné. Už jsem měla strach, že jsem vyhodila peníze za špatnou koupi lisu, tak děkuji všem , kdo přispěli do diskuze a dali dobrou radu. Přeji všem další úspěchy . Ilona

        03.04.2016 19:01:26

      • z (tecka) rybickova
        z (tecka) rybickova

        Re: Vanilkové sušenky z lisu na těsto

        tento recept mi připadá nejlepší, nevím proč je v základním předpisu prášek do pečiva, to je zbytečné

        04.04.2016 08:27:02

    • Paríšek
      Paríšek

      Taky nevím...

      Zdravím Vás, úplně ten stejný problém. Lis od Tescomy...nevím, jestli je v tom teda rozdíl...spíš si myslím, že je to těstem, no každopádně, jsem se těšila, jak to půjde jednoduše a recept, který uvedl výrobce poněkud zklamal. Takže jsem momentálně bezradná :-( Určitě to ale nebudu oddělovat nožem...Zkusím přidat více Hery a uvidím, jestli to nějak vykouzlím...

      07.12.2014 10:52:43

      • Jana
        Jana

        Re: Taky nevím...

        Lisem to opravdu není, já mám Fackelmanna, či jak se to píše a pak Bergner, prostě dva a taky mi to nešlo ani s jedním, zkusím to podle rad z internetu

        03.01.2015 14:40:40

    • Majka
      Majka

      prosím o radu

      Prosím o radu. Dostala jsem lis na sušenky s tvary jako viz foto u receptu. Vyzkoušela jsem už tři druhy receptů, tedy tento byl zatím nejlepší, ale i tak mám problém pak s vytlačováním přes šablonu, buď mi to zůstává na šabloně, nebo se to nechce přilepit na plech atd. Nevím, ač dělám těsto opravdu dle receptu co je špatně. Zdali má byt těsto hodně vychlazené, nebo ba naopak ne... nebo nějaký fígl jak to dělat aby to šlo bez problémů přes lis.... prosím za jakékoliv nápady a tipy. Předem díky.

      27.02.2014 21:01:10

      • Míša
        Míša

        Re: prosím o radu

        Zdravím, mám stejný problém jako píše paní Majka - mám lis na těsto z Lidlu - recept na těsto je stejný jako zde, těsto jsem zkoušela chladit v lednici půl hodiny, pak hodinu, pak jsem nechala v teple a nefunguje nic - problém je, že mi prostě nejde odlepit od lisu a zůstává na šabloně - tudíž po hodině marné snahy jsem "ušoulala" sušenky ručně z kuliček.......Prosím poraďte, co dělat s těstem, aby se dobře odlepovalo a opravdu to fungovalo jak má bez námahy...Na většině diskuzí o tomto problému není zmínka, nikdo nereaguje.... Díky předem.

        01.11.2014 20:21:23

    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vanilkové sušenky z lisu na těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.