reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na obalení

těsto

Energetická hodnota

1152 kJ / 275,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kostičky a zpracujeme s hladkou moukou, cukrem moučka, mletými vlašskými ořechy a špetkou soli v pevné těsto. Potom těsto necháme v chladu několik hodin nebo přes noc odpočinout.

Před zpracováním těsto necháme dojít pokojové teploty. Pak z těsta odkrajujeme kousky, nejběžnější způsob je vytvářet válečky a ty potom ohnout do tvaru rohlíčků.

Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Rohlíčky klademe na plech a pečeme zhruba 12 - 15 minut podle výkonnosti trouby. Po upečení je necháme na plechu krátce zchladnout a potom je ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky vánoční servírujeme jako jemné sváteční cukroví.

Z tohoto množství připravíme asi 40 rohlíčků.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vanilkové rohlíčky vánoční

Celkový počet komentářů: 1
  • sylvamh
    sylvamh

    vanilkové rohlíčky vánoční

    Dělávám také tyto rohlíčky, i kokosové apd. ale nejoblíbenější jsou pro mě tradiční
    VÍDEŃSKÉ vanilkové rohlíčky
    Recept : 250 g hladké mouky, 180 g másla, 100 g mletých lískových oříšků, 60 g
    cukru, 2 žloutky, citronová kůra-jen trochu, cukr s vanilkovým na obalová-
    ní, tuk na vymazání pekáčku
    POSTUP : hladkou mouku promícháme s cukrem, citronovou kůrou a mletými
    oříšky, rozetřeme máslo a žloutky, zaděláme těsto. Vypracované necháme v chla-
    du odpočinout. Potom vyválíme váleček, krájíme z něho stejné kousky, tvoříme
    z nich rohlíčky a do světlerůžova upečeme. Ještě horké obalujeme v práškovém
    cukru s vanilkou.

    18.11.2017 08:33:28

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Vanilkové rohlíčky vánoční