Nikdo nepohrdne koblížky plněnými tvarohem a zdobenými marmeládou. Podle tohoto receptu připravíte až 30 menších koblížků.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
125 ml | mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 lžíce | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
260 g | polohrubá mouka |
1 lžíce | vanilkový pudinkový prášek |
krém | |
1 kostka | tvaroh |
1 lžíce | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
na ozdobu | |
cukr moučka | |
třešňová marmeláda | |
podle potřeby | |
olej slunečnicový |
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena