Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

2 h 40 min | dezert | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3676x
Recept na osvěžující dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 minut bobtnat. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s prosátým cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 minuty povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit. Takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila.

Připravíme si jahodovou omáčku. Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky. Jahody svaříme, případně i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme.

Před servírováním dezertu panna cotta vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodovou omáčkou o pokojové teplotě a můžeme podávat.

Alakarte-cz autor receptu:

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept