Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 313x
Recept na válečky z mletého masa v chutné rajčatové omáčce. Pokrm lze podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme masové válečky nebo kuličky. Mleté maso důkladně promícháme se strouhankou, nadrobno nasekanou petrželkou, parmazánem, prolisovaným česnekem, vejcem, solí a pepřem. Z této masové směsi tvoříme válečky nebo kuličky, které na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova.

Připravíme si omáčku. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky) a v polovině vařeni přidáme masové válečky.

Nakonec rajčatovou omáčku (maso vyjmeme) lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme, vrátíme zpět masové válečky (kuličky) a máme hotovo.

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Michy autor receptu:

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Počet přidaných receptů: 3422

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept