reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Recept na válečky z mletého masa v chutné rajčatové omáčce. Pokrm lze podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

omáčka

podle potřeby

směs

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masové válečky nebo kuličky. Mleté maso důkladně promícháme se strouhankou, nadrobno nasekanou petrželkou, parmazánem, prolisovaným česnekem, vejcem, solí a pepřem. Z této masové směsi tvoříme válečky nebo kuličky, které na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova.

Připravíme si omáčku. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky) a v polovině vařeni přidáme masové válečky.

Nakonec rajčatovou omáčku (maso vyjmeme) lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme, vrátíme zpět masové válečky (kuličky) a máme hotovo.

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

reklama

Přidat příspěvek k receptu Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce