reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

omáčka

podle potřeby

směs

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masové válečky nebo kuličky. Mleté maso důkladně promícháme se strouhankou, nadrobno nasekanou petrželkou, parmazánem, prolisovaným česnekem, vejcem, solí a pepřem. Z této masové směsi tvoříme válečky nebo kuličky, které na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova.

Připravíme si omáčku. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky) a v polovině vařeni přidáme masové válečky.

Nakonec rajčatovou omáčku (maso vyjmeme) lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme, vrátíme zpět masové válečky (kuličky) a máme hotovo.

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Přidat příspěvek k receptu Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.