reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Valašské frgály

Máte rádi valašské frgály? Zkuste si je vyrobit doma!


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 1 h 15 min

Ingredience

drobenka

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

25351 kJ / 6055,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nasypeme cukr, na něj poté rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažné mléko. Droždí necháme nabobtnat. Na okraj mísy (mimo droždí) rozklepneme vejce, přidáme tuk, sůl a citronovou kůru.

Jakmile je droždí již nabobtnalé, ze všech ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí na pomoučněném vále rozválíme koláče o průměru asi 30 cm.

Jednotlivé koláče potřeme klasickou náplní - tvarohovou, hruškovou, švestkovou, makovou, povidlovou, borůvkovou nebo meruňkovou. Valašské frgály posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli na plechu s pečícím papírem vykynout. Před pečením ještě potřeme okraje vejcem rozšlehaným v kapce oleje.

Valašské frgály pečeme v předehřáté troubě na 180 - 190 °C dozlatova. Na závěr pokapeme máslem, ve kterém jsme rozpustili moučkový cukr.

Aby byl frgál správně mastný, potřeme okraje ještě jednou tukem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Valašské frgály

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.