reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Postup přípravy

Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pohanka je velmi brzo uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad vrstvu pohanky. Necháme vychladnout.

Vychladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut odstát. Maso z uvařené hlavy nakrájíme na malé kostky, škvarky nasekáme, vmícháme do pohanky spolu se sádlem a dochutíme bylinkami, rozetřeným česnekem a kořením.

Směs na valašské pohankové jitrnice plníme do střev a vaříme jako běžné jitrnice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Valašská pohanková jitrnice

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Valašská pohanková jitrnice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.