reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Valašská kyselica

Vydatnou polévku můžeme podávat také jako hodnotnou svačinku.


  • 4,0

    39×

    4 39
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí propláchneme vodou a podle potřeby nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí uvaříme doměkka ve třetině vývaru, podle potřeby dolijeme vodou.

Z tuku a mouky vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a asi 1 hodinu vaříme spolu s kořením a česnekem. Na nakrájené a uvařené zelí přelijeme zcezenou polévkou. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu. Povaříme, až jsou brambory měkké. Valašskou kyselicu zjemníme smetanou a již krátce povaříme.

Valašskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Valašská kyselica

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.