Vajíčková tlačenka

45 min | předkrm | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 8877x
Výborná pochoutka, která se hodí i jako pohoštění. Vejce jako základ receptu.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky).

3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu.

Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme.

Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi.

Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Zorňafa autor receptu:

Vajíčková tlačenka

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vajíčková tlačenka

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Zorňafa
2. Zelenina - sterilovaná 10 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů
kailmija
Dobrůtky pro mlsné jazýčky 145 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková tlačenka

Celkový počet komentářů: 6
  • lumik
    Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 13:15:03

    proč masox?

    • Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Karin 05.06.2014 13:03:16

      Protože jsou jedinci, co bez masoxu neuvaří. Jak říkával můj skvěle vařící tatínek, jsou schopni ho dát i do kafe.

  • lumik
    Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 02.06.2014 16:36:30

    připravovali jsme aspik ze želatiny a vody,ochucený solí a octem, ten se používal na výrobu aspikových dortů,závitků a podobně,dávali jsme ho i do tlačenek,takže jsme želatinu rozpouštěli ve vodě,mne ten masox jen překvapil protože jsme ho nepoužívali

  • Zorňafa
    Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 02.06.2014 14:12:04

    A v čem jste tedy rozpouštěli tu želatinu? Ve vodě nebo v láku ze zeleniny?

  • Zorňafa
    Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 01.06.2014 14:32:44

    Protože se ředí ten nálev z Moravanky a je chutnější ho zředit vývarem z masoxu nebo jiným vývarem než obyčejnou vodou, ne?

    • lumik
      Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 18:01:08

      pracovala jsem v lahůdkárně a do vaječné tlačenky jsme nikdy vývar nedávali,jen majonézu,želatinu,vejce a zeleninu,proto mne to překvapilo,přeji hezký den.

Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Vajíčková tlačenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept