reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vajíčková tlačenka

Výborná pochoutka, která se hodí i jako pohoštění. Vejce jako základ receptu.


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 45 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky).

3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu.

Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme.

Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi.

Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vajíčková tlačenka

    Celkový počet komentářů: 6
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

      připravovali jsme aspik ze želatiny a vody,ochucený solí a octem, ten se používal na výrobu aspikových dortů,závitků a podobně,dávali jsme ho i do tlačenek,takže jsme želatinu rozpouštěli ve vodě,mne ten masox jen překvapil protože jsme ho nepoužívali

      02.06.2014 16:36:30

    • Zorňafa
      Zorňafa

      Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

      A v čem jste tedy rozpouštěli tu želatinu? Ve vodě nebo v láku ze zeleniny?

      02.06.2014 14:12:04

    • Zorňafa
      Zorňafa

      Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

      Protože se ředí ten nálev z Moravanky a je chutnější ho zředit vývarem z masoxu nebo jiným vývarem než obyčejnou vodou, ne?

      01.06.2014 14:32:44


      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

        pracovala jsem v lahůdkárně a do vaječné tlačenky jsme nikdy vývar nedávali,jen majonézu,želatinu,vejce a zeleninu,proto mne to překvapilo,přeji hezký den.

        01.06.2014 18:01:08

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

      proč masox?

      01.06.2014 13:15:03

      • Karin
        Karin

        Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka

        Protože jsou jedinci, co bez masoxu neuvaří. Jak říkával můj skvěle vařící tatínek, jsou schopni ho dát i do kafe.

        05.06.2014 13:03:16


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vajíčková tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.