Vajíčková tlačenka

45 min | předkrm | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 7809x
Výborná pochoutka, která se hodí i jako pohoštění. Vejce jako základ receptu.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky).

3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu.

Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme.

Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi.

Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Zorňafa autor receptu:

Vajíčková tlačenka

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porcí
Vaše cena 5887 běžně 11321 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Vajíčková tlačenka

Recept se nachází v 44 kuchařkách
Zorňafa
2. Zelenina - sterilovaná 10 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3472 receptů
kailmija
Dobrůtky pro mlsné jazýčky 145 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková tlačenka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 13:15:03

    proč masox?

    • Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Karin 05.06.2014 13:03:16

      Protože jsou jedinci, co bez masoxu neuvaří. Jak říkával můj skvěle vařící tatínek, jsou schopni ho dát i do kafe.

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 02.06.2014 16:36:30

    připravovali jsme aspik ze želatiny a vody,ochucený solí a octem, ten se používal na výrobu aspikových dortů,závitků a podobně,dávali jsme ho i do tlačenek,takže jsme želatinu rozpouštěli ve vodě,mne ten masox jen překvapil protože jsme ho nepoužívali

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 02.06.2014 14:12:04

    A v čem jste tedy rozpouštěli tu želatinu? Ve vodě nebo v láku ze zeleniny?

  • Komentář k receptu Vajíčková tlačenka Zorňafa 01.06.2014 14:32:44

    Protože se ředí ten nálev z Moravanky a je chutnější ho zředit vývarem z masoxu nebo jiným vývarem než obyčejnou vodou, ne?

    • Re: Komentář k receptu Vajíčková tlačenka lumik 01.06.2014 18:01:08

      pracovala jsem v lahůdkárně a do vaječné tlačenky jsme nikdy vývar nedávali,jen majonézu,želatinu,vejce a zeleninu,proto mne to překvapilo,přeji hezký den.

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Vajíčková tlačenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept