Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou

30 min | pomazánka | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 295x
Recept na výbornou pomazánku na čerstvý chléb.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce uvaříme natvrdo a rozkrájíme na kostičky nebo rozkrojíme přes sítko na vejce. Okurku nastrouháme na jemném struhadle.

Vejce a okurku smícháme s tvarohem, majonézou, plnotučnou hořčicí a nasekanou pažitkou. Podle chuti pomazánku dosolíme a dopepříme. Pokud máme okurku až moc kyselou, můžeme přidat lžičku cukru. Takto připravenou vajíčkovou pomazánku dáme vychladit do lednice.

Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou je výborná na čerstvém chlebu nebo opečeném toustu.

Kamila H. autor receptu:

Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou

Přidat příspěvek k receptu Vajíčková pomazánka s tvarohem a pažitkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept