Snadný a rychlý recept na chutnou vajíčkovou pomazánku na pečivo. Aneb jak spotřebovat nadbytek vajec? Šup s nimi do chutné pomazánky.
4-5 ks | vejce |
60 g | máslo |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
2 balíčky | krémový sýr žervé |
podle chuti | |
---|---|
1 špetka | sůl |
pažitka | |
1 špetka | mletý černý pepř |
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Bílky nastrouháme na hrubo a pažitku nasekáme na jemno. Žloutky utřeme s máslem, přidáme sýr, hořčici, špetku soli a pepře, nastrouhané bílky a dochutíme nasekanou pažitkou. Vajíčkovou pomazánku s pažitkou servírujeme se škvarkovou bulkou nebo jiným pečivem podle chuti. Zdroj: Eklasa.cz
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
autor Klasa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena