Jedna z nejoblíbenějších českých pomazánek - vajíčková. Není drahá a náročná na suroviny, přitom skvěle chutná. Na čerstvém chlebu k večeři pro celou rodinu, ale i pro návštěvy na chlebíčky.
0.5 ks | cibule |
3 ks | majonéza |
1 lžička | hořčice plnotučná |
1 ks | okurky kyselé |
6 ks | vejce natvrdo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Vajíčková pomazánka patří u nás k těm oblíbeným. Dnes si připravíme jednoduchý recept, který uvítáme pro běžné příležitosti, ale i pro sváteční chvíle. A hodit se samozřejmě bude i po Velikonocích, kdy nám vajíčka natvrdo většinou zbývají a my nevíme, co s nimi.
Na pomazánku si uvaříme šest vajec natvrdo, prudce je poté ochladíme ledovou vodou a necháme vychladnout. Vejce natvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky nožem nebo pomocí šikovného kráječe, ten nám ušetří trochu práce a času. K vajíčkům přidáme 3 sáčky majonézy, jednu polévkovou lžíci plnotučné hořčice, na kostičky nakrájenou kyselou okurku a půlku cibule, kterou jsme taktéž nakrájeli na kostičky. Vajíčkovou pomazánku není většinou nutné dochucovat, možná postačí špetka pepře a soli.
Takto připravená vajíčková pomazánka s majonézou nejlépe chutná s opečeným toastem a čerstvě upečeným chlebem. Výborná je i na obložené chlebíčky.
Foto: Shutterstock.com
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor Ajinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena