0.5 ks | cibule | |
3 ks | majonéza | |
1 lžička | hořčice plnotučná | |
1 ks | okurky kyselé | |
6 ks | vejce natvrdo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Vajíčková pomazánka patří u nás k těm oblíbeným. Dnes si připravíme jednoduchý recept, který uvítáme pro běžné příležitosti, ale i pro sváteční chvíle. A hodit se samozřejmě bude i po Velikonocích, kdy nám vajíčka natvrdo většinou zbývají a my nevíme, co s nimi.
Na pomazánku si uvaříme šest vajec natvrdo, prudce je poté ochladíme ledovou vodou a necháme vychladnout. Vejce natvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky nožem nebo pomocí šikovného kráječe, ten nám ušetří trochu práce a času. K vajíčkům přidáme 3 sáčky majonézy, jednu polévkovou lžíci plnotučné hořčice, na kostičky nakrájenou kyselou okurku a půlku cibule, kterou jsme taktéž nakrájeli na kostičky. Vajíčkovou pomazánku není většinou nutné dochucovat, možná postačí špetka pepře a soli.
Takto připravená vajíčková pomazánka s majonézou nejlépe chutná s opečeným toastem a čerstvě upečeným chlebem. Výborná je i na obložené chlebíčky.
Foto: Shutterstock.com
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Ajinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena