
Vajíčková pomazánka s majonézou
Výborná pomazánka vhodná i pro návštěvu.
-
4,5
257×
-
15 min
-
49×
Výborná pomazánka vhodná i pro návštěvu.
257×
15 min
49×
6 ks
1/2 ks
1 lžička
3 ks
1 ks
Uvaříme šest vajec natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nožem nebo pomocí kráječe.
K vajíčkům přidáme 3 sáčky majonézy, jednu polévkovou lžíci plnotučné hořčice, na kostičky nakrájenou kyselou okurku a půlku cibule taktéž nakrájené na kostičky. Není nutné dochucovat, možná špetka pepře a soli.
Vajíčková pomazánka s majonézou nejlépe chutná s opečeným toastem.
Foto: Shutterstock.com
Sáček majonézy je docela zajímavý poměr :D kdyby bylo napsáno sáček majonézy v závorce třeba 100ml, páč sáčků s majonézou je víc druhů a více gramáže.. když se píše recept, měl by se psát pořádně...
S těmi komentáři o úpravách nesouhlasím, měli by tu být již vyzkoušené a ověřené recepty a né typu " tak nějak, báj voko, uprav si sám, lžička nebo lžíce " , a měla by být uvedené gramáž a né " sáčky a piksle " , každé balení je různé a člověk se nechce zdržovat hokusy pokusy, chce ověřený a spolehlivý recept!!!
Jsem chlap a v každém receptu jsou nějaké nejasnosti dávek surovin.Jste chytří a tak si ty dávky upravíte podle sebe.Pro mně je ten recept výborný.
Tak jedna lžička polotučné hořčice, nebo jedna lžíce? Když dělám dvojnásobné množství tak je to docela rozdíl. A také jsem v poměru osmi porcí do pomazánky dal celou majonézu (400 ml). Podle návodu by to mělo být o 200 ml méně (jeden sáček zpravidla má 100 ml), ale mám z toho vaječnou omáčku. Pozor na to, recept rozhodně nemohu doporučit. Musím teď dodělávat další vejce a nevím co s tolika pomazánkou budu dělat, ale rozhodně je tento recept chybný!
Byly tam psány sáčky majonézy! Ne celá majonéza!