Recept na jemnou vajíčkovou pomazánku s bílým jogurtem, cibulí a pažitkou. Skvělý a rychlý recept z vajec natvrdo.
10 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 svazek | pažitka |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
150 g | bílý jogurt |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva |
Vejce uvaříme natvrdo. Vychlazené vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky, cibuli a pažitku nakrájíme na jemno.
Žloutky vyšleháme s máslem, hořčicí a bílým jogurtem. Pak už opatrně vmícháme nakrájené bílky, cibuli a pažitku. Pomazánku osolíme, dochutíme citronovou šťávou a necháme v lednici vychladit.
Vajíčkovou pomazánku s jogurtem podáváme s pečivem.
Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí, Foto: iStock
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena