Trápí Vás chrapot a jste před večeří? Zkuste si udělat tyto vajíčka s křenem.
sůl | |
křen | |
mletý černý pepř | |
2 ks | vejce (domácí) |
5 dkg | jedničky másla |
Vejce vložíme do osolené vroucí vody a vaříme "na hniličku" do 10 minut (dostatečná doba vaření proti ptačí chřipce).
Během vaření si nastrouháme čerstvý křen. Na jiné plotýnce si zatím v plechovém hrnečku rozpustíme kousek jedničky másla a necháme zpěnit dozlatova.
Jakmile jsou vejce uvařená, oloupeme a omyjeme je od skořápek, položíme na připravený talířek a rozpůlíme tak, abychom všechny čtyři půlky měli žloutkem nahoru. Vajíčka v hniličkovém žloutku posolíme i opepříme dle chuti. Potom na vajíčka nasypeme připravený strouhaný křen a ten pak polijeme rozpuštěným zpěněným máslem.
Vajíčka podáváme teplá s pečivem či chlebem. Můžeme ještě posypat sladkou mletou paprikou.
autor Jarin
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena