reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

Aby domácí pekárna byla maximálně využita, je tu další recept na vynikající světlý chléb.


  • 3,1

    59×

    3 59
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do odměrky rozklepneme vejce a mlékem dolijeme do 380 ml. Pak obojí přelijeme do nádoby v pekárně.

Do vajec s mlékem přidáme máslo, sůl, mouku, cukr a nakonec droždí. V tomto případě zvolíme program Sprint, velikost menší a barvu světlou.

Když je ukončen poslední proces hlazení těsta, vršek potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamem, necháme dokynout a upéct.

Upečený vaječný světlý chléb vyklopíme na mřížku, necháme zchladnout a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 2

    • kacena
      kacena

      tak jsem ho zkusila a měla jsem úspěch,jen jsem do těsta ještě přidala kmín a necelou lžíci octa.Mňam,fakt dobrý a měkoučký

      10.05.2011 16:21:02

    • tissue
      tissue

      hodí se výborně i na tousty

      30.09.2010 09:36:51

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.